Siyaset Ak Parti’de Burhan Kuzu sıkıntısı

Ak Parti’de Burhan Kuzu sıkıntısı

12.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsmail Kahraman’ın iki yıllık görev süresinin 22 Kasım 2017’de sona ermesi dolayısıyla Meclis Başkanlığı seçimi için başvurular bugün başladı.

Ak Parti’de Burhan  Kuzu sıkıntısı

TBMM Genel Kurulu’nda 20 Kasım’da yapılması beklenen ve CHP’den İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel’in, HDP’den halen cezaevinde bulunan Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın aday gösterileceği Meclis Başkanlığı seçimleri için Ak Parti ve MHP son ana kadar ‘ketum’ davrandı. Aday muammasının sürdüğü Ak Parti’de, merakla beklenen ismin bugün Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da grup başkanvekilleriyle yapacağı görüşmede netleşmesi bekleniyor. MHP’nin adayının da yarın ‘başvuru’ yoluyla netleşebileceği ifade ediliyor.
Ak Parti’de olası diğer adaylar arasında bugüne kadar Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM başkanvekilleri Ayşe Nur Bahçekapılı ve Ahmet Aydın, Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Naci Bostancı, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’nun isimleri dillendirildi.
İkna etme çabası
Yıllardır Meclis Başkanlığı hayali kuran Kuzu’nun kendisi dışında bir isimde karar kılınması halinde nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu. Kulislerde Ak Parti yöneticilerinin bir başka isimde karar kılınması halinde adaylık başvurusu yapmaması konusunda Kuzu’yu ikna etmeye çalıştıkları konuşuluyor.