Siyaset AK Parti’den adaylara uyarılar: Çevreye duyarlı olun, trafiği tıkamayın

AK Parti’den adaylara uyarılar: Çevreye duyarlı olun, trafiği tıkamayın

31.01.2019 - 13:39 | Son Güncellenme:

AK Parti, yerel seçimlerde aday olanlar ile görev alacak personel için seçim stratejisi kılavuzu hazırladı. Kılavuzda, adayların vatandaşların taleplerini iyi dinleyip not almaları, kıyafetlerine dikkat etmeleri, kişisel görüş aktarılmaması, tartışmadan kaçınılması gibi uyarılar yapıldı. Bölgesel maçlara da gidilmesi istenen kılavuzda adayların çevreye duyarlı olmaları ve trafiği tıkamamaları istendi.

AK Parti’den adaylara uyarılar: Çevreye duyarlı olun, trafiği tıkamayın

AK Parti’nin adaylara yönelik hazırladığı seçim kılavuzunda kampanya süresinde kullanılacak söylemlere ve uygulanacak iletişim stratejisine yer verildi. Kılavuzda, “Hiçbir mazeret başarının yerini tutmadığı gibi hiçbir başarı da tesadüfün eseri olamaz. Sokakta, evde, işyerinde kısaca hayatın her alanındaki seçmene en doğru biçimde ulaşıp, onunla en doğru biçimde iletişim kurabilmek hiç kuşku yok ki bizleri diğer partilerden ayıracak ve halkımızın nezdinde öne geçirecektir.

Haberin Devamı

Kullandığımız materyaller ve kelimelerden, siyasal söylemimize, kılık ve kıyafetimizden, davranış biçimimize, bizleri seçmen önünde var kılan her şey son derece büyük bir önem arz etmektedir” denildi. Kılavuzda şu uyarılara yer verildi:

KENDİ SLOGANINIZI KULLANMAYIN: Slogan ve metinlerden oluşan materyaller, AK Parti’den gelecek dokümanlardan oluşacak. Bunun dışında hiçbir AK Parti adayı ve teşkilatı, kendi başına hazırladığı metin ya da sloganları kullanmamalı ve dağıtmamalı. Kampanyada kullanılacak fotoğraflar, kurumsal imliğe uygun olmalıdır.

ÇEVREYE DUYARLI: Çevreye zarar verebilecek plastik ve naylon gibi malzemeler yerine kağıt ve bez gibi geri kazanılabilir maddeler kullanılacak. Görüntü, ses ve gürültü kirliliği yapılmayacaktır. AK Parti çevreye duyarlı bir seçim kampanyası yürütecek. Kampanya süresince gürültü kirliliği oluşturmamaya özen gösterilmeli. Okul, hastane, ibadethane gibi yerlerin çevresinde müzik çalınmamasına ve anons yapılmamasına dikkat edilmeli.

Haberin Devamı

SORULARINA CEVAP VERİN: Seçim büroları merkezi noktaya kurulmalı. Ziyaretçiler en iyi şekilde ağırlanmalı. Sorularını cevapsız bırakmamak, iletişimi sürekli kılmak için telefon numaraları ve e-mail adresleri temin edilmelidir. Ak Kadrolar’ın dünyayı bilen, teknolojinin bütün imkânlarından yararlanan, iş yapabilir ve kabiliyetli kadrolar olduğunu göstermek için günümüz iletişim cihazlarının teşkilatlar ve seçim bürolarında hazır halde bulundurulmasının önemi büyüktür.

SABAH AKŞAM TOPLANTI: Teşkilatların ve seçim bürolarının en etkin şekilde çalışması, koordinasyonun sağlanması, düzenli veri akışının gerçekleşmesi, seçmen tepkilerinin ölçülmesi ve teşkilatlarda çalışma disiplininin sağlanması açısından sabah akşam günlük durumu değerlendiren toplantılar yapılmalı, seçmene ulaşabilecek kanal ve mecralar bölgenin durumuna göre yeniden ele alınmalıdır. Hedefimiz; AK Parti’nin icraat ve projelerini mümkün olduğunca daha fazla seçmene ulaştırmak olmalıdır.

YERELE UYGUN GENÇLER: AK Parti, bu seçimlerde gençlerin oluşturduğu kitleye büyük önem veriyor. Bu önemi vurgulamak açısından teşkilatlar ve seçim bürolarında görev yapacak kadroların genç ve birikimli görevlilerden oluşmasında yarar var. Bu gençlerin aynı zamanda çabuk karar alabilen, yetenekli, partinin düşüncelerini doğru şekilde anlatabilecek kişiler olması ve bölgenin genel yapısına uygun olanlar arasından seçilmesine dikkat edilmeli.

Haberin Devamı

KİŞİSEL GÖRÜŞ AKTARMAYIN: Kampanya süresince kullanılacak söylemlerin dile getirilmesinde seçmen profili dikkate alınmalıdır. Örneğin; gençlere hitap edilirken, onların ilgileri ve beklentileri doğrultusunda AK Parti’nin yapacakları anlatılmalı, esnaf veya işçilere verilen mesajlarda ise bu kesimi ilgilendiren konular hakkında açıklamalarda bulunulmalıdır. Teşkilatlar ve seçim büroları, yapacağı bir çalışma ile seçmenin sorabileceği sorulara önceden cevap hazırlamalıdır. Kampanya süresince gelebilecek farklı sorular ise durum değerlendirme toplantılarında ele alınmalı, bu sorular partimizin düşüncelerini yansıtan söylemler ile cevaplandırılmalıdır. Bunun dışında seçmen bürosundaki görevliler, kendi kişisel düşüncelerini seçmene aktarmamalıdır. Kampanya stratejisinin mümkün olduğu kadar korunması, her aşamada sağlanmalıdır.

Haberin Devamı

KIYAFET UYARISI: Teşkilatlar ve seçim bürolarında görev alacak olanlar mümkün olduğu kadar aynı renk ve özellikte kıyafet giymelidirler. Bu, aynı zamanda takım ruhunu çağrıştıracak ve birlikte hareket edildiği imajını doğuracaktır. AK Parti’de kişiler değil, ilkeler önemlidir. Bu da en küçük birimlerde dahi üzerinde özenle durulması gereken bir konudur. Belediye başkan adayları, seçim alanlarına ve katılacakları aktivitelere göre kıyafet belirlemelidir. Bu aktiviteler sırasında ve propaganda süresi boyunca mevsim şartlarına uygun kıyafetler seçilmelidir.

TARTIŞMADAN KAÇININ: Kampanya süresi boyunca üzerinde durulacak en önemli konulardan biri de, güler yüzlü olmak, hem seçmenle hem de diğer partililerle tartışmaya girmemektir. Teşkilatlar ve seçim bürolarında görev alacaklar bu konuda hassas olmalıdır. Partimizin yerel seçim kampanyası, aynı zamanda bütün toplumu kucaklayan bir çerçevede yürütülmelidir. Seçmenlere mesaj iletilirken kararlı olunmalı, bu kararlılık nazik ve kibar bir şekilde iletilmelidir.

Haberin Devamı

PROMOSYONLARA DİKKAT: Partimizin kullanacağı promosyonlar yasal çerçeveler içerisinde kullanılmalı ve seçmen profili dikkate alınarak cinsiyet ve yaş gruplarına göre sınıflandırılmalı. Kadınların kullandığı promosyon ürünler erkeklere, erkeklerin kullandığı ürünler kadınlara verilmemeli; çocukların kullanabileceği promosyonlar ise gençlere dağıtılmamalı.

MAÇLARA GİDİN: Adaylar, seçim bölgelerindeki kanaat önderleri ile sürekli iletişim halinde olmalı, onlar ile dirsek temasında bulunmaya dikkat etmeli. Adaylar, kendi seçim bölgelerinin amatör ve profesyonel spor kulüplerinin maçlarına gitmeli ve halkla bütünleşerek coşkuyu paylaşmalı.

ADIYLA HİTAP EDİN: Belediye başkan adayları, propaganda çalışmaları sırasında tanıdığı insanlara mutlaka adıyla hitap etmeli, sıcak, saygılı ve güler yüzlü davranmalı.

MAKUL PROJEYLE ÇIKIN: AK Parti belediye başkan adayları, seçmen ve medyanın karşısına makul projelerle çıkmalı. Uygulanabilir, yasalara aykırı olmayan, tüm altyapısı düşünülmüş ve seçmenin ortak mutabakatına uygun projeler üzerinde durulmalı.

TRAFİĞİ TIKAMAYIN: İnsanlarla yüz yüze görüşmeler yapılmalı, esnafla birebir temas halinde olunmalı, ev ziyaretleri gerçekleştirilmeli. Ancak bu iletişim çalışmalarında esnafın rahatsız olmasına, trafiğin tıkanmasına neden olacak davranışlardan uzak durulmalı. Adayların yapacağı miting ve organizasyonlar profesyonelce düzenlenmiş olmalı.

SOSYAL MEDYA UYARISI: Günümüzdeki iletişim mecralarının başında sosyal medya gelmektedir. Ancak sosyal medya manipülasyona açık olduğundan, adaylar sosyal ve dijital medya mecralarını kullanırken kılavuzdaki ilgili açıklamalara dikkat etmeli, seçmenle asla tartışmaya girmemelidir. Adaylar resmi hesaplardan güncel bilgileri seçmenle paylaşmalı, seçmenlerin sorularını cevapsız bırakmamalıdır.