Siyaset AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Yıldırım: Karşılıklı yayına çıkma konusunda ‘Tamam’ dedik

AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Yıldırım: Karşılıklı yayına çıkma konusunda ‘Tamam’ dedik

03.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile karşılıklı televizyon yayınına çıkma konusunda “prensipte sorun olmadığını” belirterek, “Kampanyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, CHP’deki arkadaşlarla temasa geçecek ve bunun altyapısını hazırlayacaklar” dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Yıldırım: Karşılıklı yayına çıkma konusunda ‘Tamam’ dedik

Yıldırım, NTV yayınında 23 Haziran’da İstanbul’da yenilenecek seçime ilişkin şunları söyledi: “Kazanan ve kaybeden belirlenemediği için yenilenen bir seçimden bahsediyoruz. Bir usulsüzlük olduğu kanaatine vardık, itiraz ettik. Yeniden sayım yolu kapanınca olağanüstü itiraz yaptık. Mağdur ne rakibim ne ben, birinci derece mağdur İstanbullu. İlçe Seçim Kurulları işlerini düzgün yapmadı. Organize bir kötülük var ama ben onları işlerini düzgün yapamadılar diye daha insaflı şekilde ifade ediyorum. 8.5 milyon oy verenin oylarını, yerli yerine gitmesini sağlayamadılar. Yeni seçimde çok ciddi bir problem çıkmayacak. Çünkü hatalar düzeltildi. Partiler ders aldı. Küskün seçmen tabirini hele hele AK Parti’de kabul etmiyorum, bizim seçmende küslük olmaz. Sandığa gitmeyen seçmen doğru, var.”

Haberin Devamı

‘Beni kopyalıyor’

İmamoğlu ile yayına çıkma konusuna ilişkin Yıldırım, “Biz karşılıklı bir yayına çıkma konusunda prensip olarak ‘Tamam’ dedik. Bizim kampanyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, CHP’deki arkadaşlarla temasa geçecek ve bunun altyapısını hazırlayacaklar” diye konuştu. Yayının İstanbullulara katkı sağlaması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Her şeyi konuşurum, İstanbulluya faydalı olan neyse onu konuşalım. Rakibim gördüğüm kadarıyla beni kopyalıyor, halkın içinden ayrılmadığı görünümü veriyor. Vatandaşlar taklidimden sakınmalı” dedi. Edinilen bilgiye göre AK Parti ve CHP temas kurdu. Bayram sonrası yayının tarihi belirlenecek.