Siyaset AK Parti'den seçim teyakkuzu

AK Parti'den seçim teyakkuzu

22.02.2011 - 12:14 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ın “genel başkanlığını” ortaya koyduğu seçimler için AKP “sandık” güvenliğine yönelik teyakkuzda. Her sandıkta 1 asil 3 yedek olmak üzere 4 görevli olacak, sandık görevlilerini okul temsilcileri denetleyecek.

AK Partiden seçim teyakkuzu

Erdoğan’ın “genel başkanlığını” ortaya koyduğu seçimler için AKP “sandık” güvenliğine yönelik teyakkuzda. Her sandıkta 1 asil 3 yedek olmak üzere 4 görevli olacak, sandık görevlilerini okul temsilcileri denetleyecek.

Haberin Devamı

ZAAFİYET KABUL ETMEYEN SİSTEM12 Haziran seçimeri için AK Parti teyakkuza geçti. Özellikle sandık güvenliği ve partililerin sandık başına gidişinin sağlanması için AK Parti, “zaafiyet kabul etmeyen” bir sistem oluşturdu. Uygulanacak sistemde, her bir birim, bir alt birimin denetleyicisi olacak. Genel Merkez yönetimi ayrıca seçim günü akşam oylar seçim kurullarına teslim edilene kadar tüm görevlileri SMS’lerle hem olası aksaklıklara karşı uyaracak, hem de “uyanık ve dikkatli” davranmalarını sağlayacak.

177 BİN SANDIK KURULACAKTürkiye genelinde oy kullanılacak 177 bin sandık bazında seçmen kayıtlarını, artış ve eksilikler bazında takibe alan AK Parti, seçim günü elindeki listeler ve görevlendirdiği partililer aracılığıyla sandık başına giden ve gitmeyen seçmeni anında tespit edecek.

Haberin Devamı

Her türlü aksaklık olasılığını dikkate alan AK Parti, her bir sandık için 1 asil görevlinin yanısıra 3’er de “yedek” görevli tespit etti. Buna göre seçimde her sandık için 4 kişi olmak üzere 520 bin görevli AK Parti adına görev yapacak. Bu görevlileri denetlemek, sandıkların kurulduğu okullarda yaşanabilecek sıkıntılara anında müdahale etmek, vatandaşa yardımcı olmak için de ayrıca AK Parti her okul için 1 kişiyi görevlendirecek. Seçim günü teşkilat yöneticileri ve milletvekilleri ise okul temsilcilerini takipte olacak.

EĞİTMENLER EĞİTİME ALINDIAK Partide sandık ve okul görevlilerinin tespiti, bunların isim adres ve cep telefonlarını kapsayan veri bankasının oluşumunun yanı sıra, seçim mevzuatı, vatandaş ile ilişkilerin nasıl sağlanması gerektiği, olası bir sorunun çıkması halinde ne yapılması gerektiği gibi konularda teşkilat temsilcilerine yönelik hummalı bir eğitim de sürüyor. Bu konularda il, ilçe ve belde teşkilatlarından temsilcileri Genel Merkez’de milletvekilleri ve genel merkez yöneticileri tarafından eğitime tabi tutulurken, Mart başı itibariyle bu eğitimden geçirilecek teşkilat temsilcisi sayısının 3 bini aşacağı bildirildi. Bu 3 bin kişi, eğitimlerinin tamamlanmasının ardından “eğitmen” olarak bölgelerine giderek, sandık görevlilerini eğitecek.

Haberin Devamı

AK Parti yetkilileri Amasya, Çorum ve Tokat başta olmak üzere çeşitli illerde partinin yerel seçimler ve referandumda “sıfır” çektiği köylere ise, en yakın ilçelerden sandık görevlilerinin gönderileceğini ifade ettiler.

AK Parti Genel Merkezi, seçimden 24 saat önce ise sandık görevlilerini SMS yoluyla yönlendirip, kontrol edecek. (Vatan)