Siyaset AK Partili Günay'dan 'siyasi gerginlik' vurgusu

AK Partili Günay'dan 'siyasi gerginlik' vurgusu

26.09.2013 - 13:21 | Son Güncellenme:

.

AK Partili Günaydan siyasi gerginlik vurgusu

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, geçen yasama dönemin sonunda başlayan ve devam eden siyasal gerginliğe dikkat çekerek, "TBMM bu dönem sakin ve sağduyulu bir ortamda çalışmalarını sürdürebileceği konusunda umut vermiyor" dedi.

Haberin Devamı

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Günay, Meclis'te yaşanan gerginliklere dikkat çekerek, yeni yasama döneminde bu gerginliklerin yaşanmaması için tüm siyasi taraflara önemli sorumluluklar düştüğüne söyledi. Toplumun yaşanan bu gerginlikleri kaygı ile takip ettiğini ifade eden Günay şöyle devam etti:

"Geçen yasama döneminin son aylarında başlayan ve devam eden siyasal gerginlik, TBMM'nin bu dönem sakin ve sağduyulu bir ortamda çalışmalarını sürdürebileceği konusunda umut vermiyor. TBMM çalışmalarına ara verildiği dönemlerde, hatta dini ve milli özel günlerde düşürülemeyen bu gerginlik, gerginlikten medet uman bir kesim kötü niyetli kişiler dışında toplum tarafından kaygı ile izleniyor.

İktidar ve muhalefet temsilcileri ağır sözler kullanıyor. PKK'nın tutsağı, El Kaide destekçisi, DHKP-C'lilerle kol kola' gibi yasa dışı örgütlerin yandaşlığıyla suçlamaların demokratik eleştiri sınırlarını çok aşan söylemler olduğu açıktır. Bu söylemler TBMM çatısı altında Türkiye için birlikte çalışma ortam ve iradesine zarar verdiği gibi bundan daha elim ve vahim olarak ülke düzeyinde siyasal gerginliği arttırıyor, yayıyor, derinleştiriyor. Türkiye komşu coğrafyasındaki olaylara, siyasal ve dinsel ön yargılarla yaklaşmak yerine, tümüne insan hak ve özgürlükleri temelinden bakmak ve bu ülkelerde yaşanan talihsiz bölünmelerin taraflarından birisi olarak görünmekten özenle sakınmak durumundadır."

Haberin Devamı

Meclis'de önümüzdeki dönemde görüşülecek Suriye Tezkeresi'ne değinen Günay, "İktidar ve muhalefetin bazı gerçekleri gözeterek müzakere etmesi ve buna göre karara varması, ulusal yararlarımızın gereğidir. Ama içinde bulunduğumuz gergin ortamın böyle soğukkanlı bir değerlendirmeye olanak vereceği de son derece kuşkuludur. Tezkerenin içeriğini görelim. Ben 'Yurtta Barış dünyada barış' ilkesine inanıyorum. Bu çerçevede Türkiye'nin savunması çerçevesindeki duruşa her milletvekilinin destek vermesi gerekir. Bunun dışında yeni düşmanlıklar oluşturacak adımlara destek vermem" dedi.

Yerel seçimlere ilişkin bir soruya cevap veren Günay, adaylığı yönündeki söylentileri de "Hayır aday değilim, bu seçimlerde aday olmadığımı ifade ettim, İzmir'de buna dahil" sözleriyle açıkladı.