Siyaset AK partili Metiner: 'Badem bıyıklı neoconlar' derken...

AK partili Metiner: 'Badem bıyıklı neoconlar' derken...

06.02.2014 - 16:51 | Son Güncellenme:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, "badem bıyıklı neoconlar" ifadesiyle Fethullah Gülen'i ve cemaatin içindeki tertemiz ihlas sahibi kardeşlerini kastetmediğini belirterek, "Haşhaşiler gibi çalışan paralel yapıyı, o yapının mensuplarını kastediyorum" dedi.

AK partili Metiner: Badem bıyıklı neoconlar derken...

Metiner, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir radyo kanalındaki mülakatta, 17 Aralık, AK Parti ve cemaat ile KCK'ya ilişkin sorulara verdiği yanıtları okuyarak, bununla ilgili bir gazetede, "KCK terör örgütünün paralel devlet olmadığını söylerek Öcalan'a övgüler dizen Mehmet Metiner" diye haber yapıldığını söyledi. Metiner, "Habercilik bu mu ya? Bunun adına habercilik denmez, itibar suikastçılığı denir. Bu kadar düşmüşlerse daha da fazla düşsünler derim" dedi.

Haberin Devamı

Mülakatta verdiği cevapları Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde yazdığını belirten Metiner, "Yazdığım halde bugün gazete aynı iddiaları tekrarlayarak beni kategorize etmeye çalışıyor. Sevsinler hoşgörünüzü, sevsinler gazetecilik anlayışınızı. Eminim bu açıklamalarımdan sonra gene bu gazetenin ilgili muhabirleri bir başka haberde beni kullanmak istediklerinde yine aynı şeyleri söyleyecekler. Çünkü emirleri aldıkları yer bizi bu şekilde kategorize edip, itibarsızlaştırmaya inanan bir yer" diye konuştu.

"Öcalan'a nasıl övgüde bulunmuşum acaba?" diye soran Metiner, Öcalan'ın Gezi, hükümete darbe girişimi sürecinde almış olduğu tutumu değerli ve anlamlı bulduğunu söyledi. Metiner, "Ne var bunda anlamıyorum. Nevruz bildirisinin altındaki Abdullah Öcalan isminin üzerine örtünüz. Bildiriyi metin olarak okunuyuz. Hangi biriniz itiraz edersiniz o sözlere. Bunu söylemenin Öcalan'a övgüyle ne alakası olabilir."

Haberin Devamı

-"Paralel yapıyla bir ilginiz var mı?"

Metiner, "badem bıyıklı neoconlar" ifadesine yönelik Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı'nın eleştirilerine değinerek, şunları söyledi:

"Sayın Fethullah Gülen'i, cemaatin içindeki o pak, tertemiz ihlas sahibi kardeşlerimizi kastediyor değilim. Ama Haşhaşiler gibi çalışan paralel yapıyı o yapının mensuplarını kastediyorum. Vakfın Başkanı'na sesleniyorum; o paralel yapıyla bir ilginiz var mı, yok mu? O yapının mensupları sizin mensuplarınız mı, değil mi? Sizden emir alarak mı hareket ediyorlar? Mert ol, dürüst ol, cevap ver. O paralel yapı sizin emrinizdeki bir yapıysa evet sizi kastediyorum. Ama 'hem ilgimiz, bilgimiz, alakamız yok' diyeceksiniz. Hem de paralel yapıya yönelttiğimiz her bir eleştiriye siz cevap vereceksiniz. Bizim kafamızın gerisinde bir şey yok. Bizim mangal gibi yüreğimiz var. Paralel yapı 'bizim emrimizle hareket eden bir yapıdır' desinler. Bizim cesaretimizi herkes görür. Ama biz cemaatin kendisiyle bu paralel yapıyı birbirinden ayrıştırmaya çalıştıkça birileri paralel yapıyla cemaati özdeşleştirmeye çalışıyor. O zaman mert olsunlar, dürüst olsunlar. Paralel yapıyı kendilerinden biliyorlarsa, badem bıyıklı neoconlarla kastettiğim paralel yapıdır, paralel yapının mensuplarıdır. Bu yapı da sizin eserinizse 'evet' sizi kastediyorum. Ama ben bu tanımlamayı getirirken asla aklıma Fethullah Gülen'i, cemaatin mensuplarını getirmiş değilim."

Haberin Devamı

Kavgadan yana olmadıklarını ve cemaatle bir kavgaları bulunmadığının altını çizen Metiner, "Israrla bu paralel yapının arkasında durarak, bize hakaretler savurmalarına izin verecek değiliz. O paralel yapıyı sayın Başbakanımızın dediği gibi söküp atmaya kararlıyız" dedi.

Metiner, gazetecilerin, "Paralel yapının kim olduğu fikrinizi bizimle paylaşır mısınız?" sorusu üzerine, Gülen cemaatinin tabanını kendilerinden bildiklerini ifade etti. Metiner, "Onlar bizim kardeşlerimizdir ama cemaatin üst yönetimi belli ki cemaatin istikametini de değiştirecek başkaca güç odaklarıyla işbirliği içindeler. Kastettiğimiz cemaatin üst yönetimidir. Üst yönetiminin partimize, başbakanımıza, davamıza yönelik saldırılarından son derece rahatsızız" diye konuştu.