Siyaset Ak Partili Miroğlu’nun ‘evlat’ acısı: Zero’mun kalbi sustu

Ak Partili Miroğlu’nun ‘evlat’ acısı: Zero’mun kalbi sustu

08.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun “hayatın anlamını ondan öğrendim” dediği 25 yaşındaki engelli oğlu Zerdeşt Miroğlu, dün sabah yaşamını yitirdi.

Ak Partili Miroğlu’nun ‘evlat’ acısı: Zero’mun kalbi sustu

Zerdeşt Miroğlu, yaklaşık 3,5 aydır Ankara Liv Hospital’da yoğun bakımda tedavi görüyordu. Miroğlu, yaşadığı büyük acıyı sosyal medya hesabından oğlunun dans ederken çekilmiş bir fotoğrafı eşliğinde şu mesajla duyurdu:

Haberin Devamı

“Zero’mun kalbi, yaşadığı acılara daha fazla dayanamadı ve bu sabah sustu. Hayatın anlamını ondan öğrendik. Zeromu, mutlu zamanlarındaki bu fotoğrafla uğurluyoruz. Kalbinde Zerdeşt sevgisiyle ve hatıralarıyla yaşayacak olan herkesin başı sağolsun.”

Dua istemişti

Oğluna olan düşkünlüğüyle bilinen Miroğlu, 7 Haziran 2015 seçimleriyle 25. dönem milletvekili olarak parlamentoya girmesinin ardından TBMM’ye kaydını yaptırmaya tekerlekli sandalyedeki Zerdeşt, kızı Hiva ve eşi Canan Miroğlu ile birlikte gelmişti. Milletvekili rozetini Zerdeşt’e taktıran Miroğlu, oğluna olan sevgisini, “Zerdeşt benim oğlum. Benim hem siyasi yaşamımda hem de yazarlık yaşamımda belirleyici bir rolü var. O bu desteği sunmasaydı bugün parlamentoda olmayacaktım” diyerek ifade etmişti. Miroğlu hastanede durumu ağırlayan oğlu için 3 Şubat’ta duygusal bir mesaj paylaşmış dua istemişti.

Haberin Devamı

Miroğlu, önceki gün de sosyal medya hesabından “Sevgili Zerdeşt, birtanem, kırma ve üzme bizi meleğim, hadi uyan artık ne olursun” paylaşımında bulundu.

Hastaneye akın

Ölüm haberinin ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Ak Parti yöneticileri Miroğlu’na taziyelerini iletti.

Ak Partili Miroğlu’nun ‘evlat’ acısı: Zero’mun kalbi sustu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve diğer partililerle de Miroğlu ailesine taziye için Ankara Liv Hospital’a geldi. Miroğlu, eşi Canan ve kızı Hiva Miroğlu’na başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, çıkışta “Allah kimseye evlat acısı vermesin, en zor acılardan birisidir. Kendisine ve ailesine başsağlığı dileklerimizi ilettik. Allah rahmet eylesin” dedi.

Mardin’de defnedildi

Zerdeşt Miroğlu’nun cenazesi uçakla Mardin’e götürüldü. Midyat ilçesi Gelinkaya Mahallesi’ndeki Şehit Er Abdulgafur Aksan Camisi’nde düzenlenen törene Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Ak Parti yöneticileri Mardin il ve Midyat ilçe protokolü, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Miroğlu’nun cenazesi Şeyh Elharfuş Mezarlığı’nda toprağa verildi.