Siyaset Akar’a MSB logolu mont

Akar’a MSB logolu mont

26.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, özellikle sınır birlikleri denetlemeleri ve tatbikatlarda kullandığı MSB logolu montu dikkat çekiyor. Sadece Akar’da bulunduğu gözlemlenen MSB logulu mont, ilk kez mayısta düzenlenen Anadolu Ankası-2019 ve Deniz Kurdu-2019 Tatbikatı’nda görüntülendi. Komuta kademesi ise, tatbikatta ya da kıtadaki sınır birlikleri ziyaretinde, kamuflajlı eğitim kıyafetlerini kullanıyor.

Akar’a MSB logolu mont

Genelkurmay kökenli Milli Savunma Bakanı Akar, özellikle sınır ve kıtadaki birlikleri denetlemeleri esnasında, MSB logolu bir mont giyiyor. MSB logosu, lacivert renkli montun, sol göğüsün üzerinde yer alıyor. 29 Nisan’dan itibaren kullanılmaya başlanan yeni logo da, sarı renkli olarak monta işlendiği görülüyor. MSB’nin yeni logosu ilk kez Nisan ayında MSB’de tanıtılmıştı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı tarafından, “Tek Devlet, Tek Marka” vizyonu çerçevesinde; tüm Bakanlıkları kapsayan Cumhurbaşkanlığı Arması ile yeni bir sistem oluşturuldu. MSB’nin yeni logosunda millilik yönüne dikkat çekmek için kullanılan Ayyıldız, Türkiye’nin dünyadaki yeri ve önemini vurgulamak için merkezde konumlandırıldı. Logoda kurumun sürekliliği, gücü ve kararlılığını sembolize etmek için meşe yaprağı kullanılırken, bilinen en eski Türk kılıçlarından olan Kilij ile de köklü geçmiş simgelendi. En karakteristik Türk kılıçlarından olan ve kökeni Asya Hunları’na kadar giden Kilij, darbe ve kesme özelliği oldukça güçlü olan bir kılıç olarak biliniyor.

NATO zirvesinde kritik S-400 ve F-35 görüşmesi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Belçika’da bugün başlayacak ve 2 gün sürecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında bir dizi önemli temaslarda bulunacak. Akar, ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan’ın istifasının ardından görevlendirilen Mark Esper ile bir araya gelecek. Görüşmenin ana gündem maddesi S-400 teslimatı ve F-35 projesi olacak. Bakan Akar, ayrıca NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de bir görüşme yapacak.