Siyaset Akar: Yiğit gençlerimizi bekliyoruz

Akar: Yiğit gençlerimizi bekliyoruz

22.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kara Harp Okulu öğrencilerine hitaben bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ‘Kutsal vatan toprağının güvenliğini sağlamak üzere gençlerimizi sınavlara davet ediyoruz’ dedi

Akar: Yiğit gençlerimizi bekliyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Harp Okulu öğrencilerine seslenirken “İçimizdeki hainler temizlendikçe sayısal azalma olmakla beraber çok daha güçlendiğimizi bir sürü faaliyette yaşayarak gördük” dedi. Etkin, caydırıcı, saygın bir ordunun önemine dikkat çeken Akar, “Asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığını, kutsal vatan topraklarının güvenliğini sağlamak üzere, subay, astsubay, komutan ve asker olmak için gençlerimizi sınavlara davet ediyoruz. Yiğit gençlerimizi bekliyoruz” diyerek gençleri Milli Savunma Üniversitesi’ne başvuru yapma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

‘Caydırıcı bir ordu’

Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla birlikte, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu’nda askeri öğrencilerle bir araya geldi. Akar burada yaptığı konuşmada, küresel ve bölgesel çok ciddi, kritik gelişmelerin meydana geldiğini belirtirken, “Yakın coğrafyamızda da ciddi çatışmalar, çekişmeler söz konusu. Bunların bizlere doğurduğu, ülkemize yarattığı ciddi risk, tehdit ve tehlikeler söz konusu. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek üzere elimizden geldiğince her türlü planlamayı, çalışmayı yaptık” dedi.

Terörle mücadelenin başta FETÖ olmak üzere PKK, YPG, PYD, SDG ve DEAŞ dahil her türlü terör örgütüne karşı yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla devam ettiğini belirten Akar, “Bütün bunları yapabilmek için etkin, caydırıcı ve saygın bir orduya sahip olma zorunluluğumuz açıktır. Bu bir zorunluluktur, tercih değildir. Bir ordunun üstün silah teknolojilerine sahip olması tabii ki gereklidir, ancak yeterli değildir. Esas olan bunu kullanacak personeldir” dedi.

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’deki PKK/YPG’li teröristlerin etkisiz hale getirildiğini anlatan Akar, şunları söyledi:

‘YPG’den farkı yok’

“PKK’nın YPG’den bir farkı yok. Bunun çok iyi bilinmesi lazım, PKK eşittir YPG, bunun hiçbir tartışması yok. Bunun ispatı, resimleri, bilgileri, belgeleri her yerde. Çok açık, anlamak isteyen herkesin çok kolaylıkla anlayabileceği bir gerçek. Dolayısıyla Afrin’deki YPG’li PKK’lılar da bulundukları çukurlara gömülmüşlerdir. Orada 4 bin 500’den fazla terörist etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Akar, coğrafya ne kadar milletlerin kaderiyse Türkiye’nin de bu coğrafyanın kaderi olduğunu belirterek, “Bunu herkesin bilmesi lazım. Biz bu coğrafyada varız ve olmaya devam edeceğiz” dedi. Üniversitede eğitim öğretim faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Akar, “İçimizdeki hainler temizlendikçe sayısal azalma olmakla beraber çok daha güçlendiğimizi yaşayarak bizzat gördük. Şimdi aramıza katılan genç ve iyi yetişmiş personelle önümüzdeki günlerde çok daha güçlü olacağımızı şimdiden söylemek yanlış olmayacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akar: Yiğit gençlerimizi bekliyoruz
Akar: Yiğit gençlerimizi bekliyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın konuşmasının ardından Milli Savunma Üniversitesi’nin tanıtım filmleri izletildi. Daha sonra ise Akar ve komutanların da eşlik ettiği Kara Harp Okulu Marşı birlikte seslendirildi.

‘3 bin 79 subay mezun oldu ’

2018’de MSÜ’den 3 bin 79 subayın mezun olduğunu kaldeden Bakan Akar, mevcut eğitim öğretim yılında ise 3 bin 370 subay adayı ile 3 bin 938 astsubayın eğitimini sürdürdüğünü kaydetti. MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın 7 Nisan’da yapılacağını anımsatan Akar, başvuruların 27 Şubat’a kadar ÖSYM tarafından alındığını söyledi. Akar, “TSK’nın bir mensubu olmak üzere, 21. yüzyılda subay, astsubay, komutan ve nihayet asker olmak için gençlerimizi sınavlara davet ediyoruz. Yiğit gençlerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.