Siyaset AKP’nin en önemli sınavı

AKP’nin en önemli sınavı

29.05.2009 - 01:58 | Son Güncellenme:

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sözleri üzerine başlayan, Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların İsrailli firmalara temizletileceği iddialarıyla ilgili olarak muhafazakâr basında da tartışma sürüyor

AKP’nin en önemli sınavı

İşte muhafazakâr kalemlerin konuyla ilgili görüşleri: 
Serdar Arseven (Vakit): “İşin İsrail’e verileceği ” anlamına geldiğine dair kanaat o kadar yaygınlaştı ki, önceki akşam yemekte bir araya geldiğimiz bazı AK Parti vekilleri, “Bunun altından kalkamayız, sonuna kadar bekleriz, ısrar olursa tavrımızı alenen koyarız ” noktasına geldi.
Fehmi Koru (Yeni Şafak): Sonunda mayın temizlemenin yasal süreci tamamlanır mı bilemem, ancak böyle giderse o süreç tamamlanana kadar Türkiye’nin, herkesin ‘gıpta’ ile baktığı imajının onulmaz bir yara alacağına her türlü iddiaya girerim.
İbrahim Karagül (Yeni Şafak): Türkiye’nin şu an endişe edildiği gibi bir hata yapacağına da inanmıyorum. Yapmamalı. Böyle bir lüksü yok. Varsın İsrail firması olmasın. Ne kaybedeceğiz?
Yasin Doğan (Yalçın Akdoğan-Başbakanlık Başdanışmanı): Başbakan’ın (faşizan yaklaşım) sözlerinin öncelikle devlete ve rejime yönelik bir suçlama olmadığını (...)söyleyebiliriz.
Ayrıca iyi niyetli bir eleştiriye dahi tahammül gösterememek, saldırgan bir tutumla ifade özgürlüğünü boğmaya çalışmak da faşizan bir yaklaşım örneğidir...
Akif Emre (Yeni Şafak): Türkiye’nin önüne konan faturaların karşılığı olarak mayınlı alanların İsrail’e ihale edilmesi istenmektedir. AKP işbaşına geçmekle hükümet olmak arasındaki en önemli uluslararası sınavlarından biriyle karşı karşıya.