Siyaset AKP'li meclis üyesine yolsuzluk suçlaması

AKP'li meclis üyesine yolsuzluk suçlaması

13.07.2009 - 16:32 | Son Güncellenme:

.

AKPli meclis üyesine yolsuzluk suçlaması

SİVAS'ın Hafik İlçesi Belediye Meclis üyesi Ömer Faruk Kurugöl hakkında, özel otomobiline aldığı motorini belediye adına almış gibi gösterdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

AKP yönetimindeki Hafik Belediyesi'nde meclis üyesi ve başkanın olmadığı dönemde başkan vekilliği yapan Ömer Faruk Kurugöl hakkında, belediye adına özel otomobiline 20 litre motorin koydurduğu gerekçesiyle diğer üyeler tarafından suç duyurusunda bulunuldu. AKP’li Meclis Üyesi Ömer Faruk Kurugöl suçlamaları kabul etmeyerek, “Başkan Zeki Aydın makam aracıyla birlikte İstanbul'a iş takibi için gitti. Biz de ilçemizde düzenleyeceğimiz festivale katılmak için anlaşmaya gelecek sanatçıyı havalanından karşılamak için özel araca 20 litre yakıt verdik. Düzenlenenecek ilçe festivalinin tanıtımı için bu girişimde bulunduk. Ortada hiçbir şaibe ve yolsuzluk yoktur” dedi.

Kayıtlarda, özel araca konulan 20 litre yakıtın, 50 litre yakıt konulan belediye iş makinesine 70 litre konulmuş gibi gösterildiği iddiasını yalanlayan Kurugöl, böyle bir uygulama yapılmadığını kaydetti. İlçede akaryakıt istasyonu işletmeciliği yapan Emin Karadağ, özel araç için 20, iş makinesi için de 50 litre yakıt verdiğini ve ikisi için iş makinesine verilmiş gibi 70 litre yakıt fatura ettiğini söyledi. Belediye meclis üyelerinin başvurusu üzerine savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı.