Siyaset Akrebin huyu hep sokmaktır

Akrebin huyu hep sokmaktır

09.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan’ın Başdanışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Yalçın Akdoğan, dün Yenişafak gazetesinde Yasin Doğan imzasıyla yayımlanan yazısında cemaate ‘akrep’ benzetmesi yaptı

Akrebin huyu hep sokmaktır

Akdoğan şu ifadeleri kullandı:
Akrep ile kurbağanın hikâyesini herkes duymuştur. ‘Bir gün bir derenin kenarında akreple kurbağa karşılaşır. Akrep kurbağanın kendisini derenin karşısına geçirmesini ister. Sırtında akrebi taşımaktan endişe eden kurbağa ‘ama sen beni sokarsın’ der. Akrep ise bunun ikisi içinde kaybetmek anlamına geleceğini, ikisinin de boğulacağını söyleyerek kurbağayı ikna eder. Derenin orta yerine geldiklerinde akrep kurbağayı sırtından sokar. Kurbağa can havli ve şaşkınlıkla ‘neden’ diye sorar. Akrebin cevabı basittir: Benim karakterim bu’.”
Akdoğa yazısına, “Sokmaya, tahribe, tezgâha alışanlar bu huylarından vazgeçemiyorlar. Özlü bir söz vardır, kem alatla kemalat olmaz diye... Yani kötü aletle iyi bir iş yapılamaz. Yöntemi yalan, iftira, karalama, çamur atma olan insanın hayra hizmet etmeyeceği çok açıktır” sözleriyle devam etti. Akdoğan, Başbakan danışmanları hakkında internet ve sosyal medyadaki saldırıların sistematik olduğunu ve çok büyük bir karalama kampanyasının yürütüldüğünü ileri sürdü. Akdoğan şöyle devam etti: “Bunlardan fayda umdukları için sessiz kalanlar ise tüm inandırıcılıklarını kaybediyorlar. Bu kadar çirkeflik ve iğrençlik sadece yapanların değil, onlara müzahir olanların da değerini düşürür. Bu hastalıklı tiplerle birlikte anılmak güzel insanlardan oluşan büyük bir kitleye haksızlık olur. Bir kova sütün berraklığını birkaç kıl bozar. Bu yalan şebekesine göz yumanlar da onlarla birlikte sukut ederler.”