Siyaset ‘Akşener’in dengesi ve kimyası bozuldu’

‘Akşener’in dengesi ve kimyası bozuldu’

07.08.2019 - 08:09 | Son Güncellenme:

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “haydut” nitelendirmesinin ardından sessizliğini Milliyet’e bozdu. Akşener’e “haydut görmek istiyorsa, etrafına baksın yeter” diye seslenen Ateş, “Çirkin siyasetine ocağımızı alet etmesin. Bahçeli’nin ‘geri dönün’ çağrısıyla kimyası ve dengesi bozuldu. Ne dediğini ne söylediğini şaşırır halde. Bu tür saldırıda bulunarak ayarlarımızla oynamak istiyor” dedi.

‘Akşener’in dengesi ve kimyası bozuldu’

Ateş, Akşener’in “haydut” nitelendirmesini komik bulduklarını belirtirken, “Geçmişte ‘Oğlum Atsız kolundan’ derdi. Şimdi ne oldu? Gerçi öyle ‘Atsız Kolu’ diye bir şey de yok. İlla haydut arıyorsa kendi partisinde arasın. Kendilerini demokratik diye nitelendiriyorlar. Önceki gençlik kolları başkanını toplantıda burnunu kırarak partiden attılar. Haydutluk işte tam da budur” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Seviyesine inmeyiz’

Ülkü Ocakları’nın kutsal bir mekan olduğunu dile getiren Ateş, şöyle devam etti: “Meral Akşener bizim kutsalımıza saldırarak ayarlarımızla oynamak istiyor. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla kimyası, dengesi bozuldu. Ne dediğini, ne yaptığını şaşırır hale geldi. Tam anlamıyla saçmalama içinde. Çirkin siyasetine ocağımızı alet etmesin. Üslubu beyan ayni ile insandır. Ülkü Ocakları nezaketlidir, onun seviyesine inmeyiz. Bizlere haydut diyor, ama ocak yönetimimiz doktorasını yapmış, birden fazla yabancı dil bilenden oluşuyor.

Gelecek neslimizi Türkiye ve dünyaya geniş açıyla bakan, Türkçe okuyan nitelikli bir nesil olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. HDP ve CHP ile kol kola giren Akşener, milliyetçiliğin yükselişte olduğunu görünce nasıl nemalanabilirim diye yeniden milliyetçiliğe sarılıyor, sahipleniyor. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz, milliyetçilere ve ülkü ocaklarına düşman bir partiyle ittifak yapan Sayın Akşener’dir. Bize yönelik saldırıları doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Sesin geldiği yere baktığımızda taşı doğru yere attığımızı görüyoruz.”