Siyaset ‘Aktif 146 büyükelçiden yüzde 13’ü dışarıdan’

‘Aktif 146 büyükelçiden yüzde 13’ü dışarıdan’

10.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Dışişleri Komisyonu'nda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın Hırvatistan'a büyükelçi olarak atanması "meslek kökenli olmayanların dışarıdan büyükelçi atanması" tartışmasına yol açtı. 

‘Aktif 146 büyükelçiden yüzde 13’ü dışarıdan’

ÖNDER YILMAZ Ankara - Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Kıran, "Şu anda dışarıdan diye nitelendirilen atama sayısı görev yapan aktif büyükelçilerimiz arasında yüzde 13 ki bugün aramızda benim dışımda ayrıca Gürcistan nezdinde Büyükelçimiz olarak atanan Kaan Orbay Beyefendi var, Sudan nezdinde Büyükelçimiz olarak tensip buyurulan İsmail Çobanoğlu Beyefendi var" dedi. 

Haberin Devamı

Kıran, CHP'li Utku Çakırözer'in, "Benim bulduğum oran yüzde 20’yi aşmış gözüküyor" demesi üzerine, "Hâlihazırda 144 büyükelçiliğimiz ve 13 daimî temsilciliğimiz bulunuyor. Bu kararnameyle birlikte resmî süreçler tamamlandığında 2 büyükelçiliğimizi daha ihdas etmiş olacağız; Gine Bissau ve San Salvador büyükelçiliklerimiz. Dolayısıyla büyükelçilik sayımızı 146’ya ulaştırmış olacağız. Bu sayının yüzde 13'ü" açıklamasını yaptı.