Siyaset Aldülkadir Aksu, Bakan Şahin'i savundu

Aldülkadir Aksu, Bakan Şahin'i savundu

25.02.2009 - 18:58 | Son Güncellenme:

ANTALYA'nın Aksu İlçesi'nde belediye başkan aday tanıtım törenine katılan AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve çarpıtıldığını söyledi. Bakan Aksu, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün grup toplantısında Kürtçe konuşmasına ilişkin soruları ise yanıtlamadı

Aldülkadir Aksu, Bakan Şahini savundu

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Antalya'nın Aksu İlçesi'nde düzenlenen partisinin belediye başkan adayı ve belediye meclis üyeleri tanıtım törenine katıldı. Törende Bakan Aksu'ya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Belediye Başkan Adayı Burhan Kılınç, AKP İl Başkanı Hüseyin Samani ve parti yöneticileri eşlik etti.

Haberin Devamı

Çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleşen törenin sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, “Hükümetle kavga eden belediyeler, projelerini Ankara'dan geçiremez” sözünün yanlış anlaşıldığını ve çarpıtıldığını belirtti. Bakan Aksu, “Sayın bakanımızın bugünkü gazetelerde bir açıklaması vardı, yanlış anlaşıldığı ve çarpıtıldığına dair. Orada ne demek istediğini yeniden anlatmış. Kendisi düzeltti, öyle demek istemediğini söylemiş” diye konuştu. Aksu, gazetecilerin DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Kürtçe açıklamalarıyla ilgili sorusuna ise yanıt vermedi.

Abdülkadir Aksu, tanıtım töreninde yaptığı konuşmada ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan sonra AKP'nin kurulduğunu hatırlatarak, “Biz yerel yönetimlerden doğmuş bir partiyiz. Yerel yönetimlere çok büyük önem veriyoruz. Bu nedenle yerel yönetimler reformunu da hayata geçirmek bize nasip oldu. Bu sayede birçok büyükşehir ve il belediyesi diğer il, ilçe veya belde belediyelerine artık rahatça yardımda bulunabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Antalya'nın Menderes Türel ile dünyanın marka şehirleri arasına girmeyi başardığını belirten Abdülkadir Aksu, “Artık Dubai, Londra, Paris gibi yerlere gitmenize gerek yok, Antalya'ya gelin. Yeni yapılacak liman ile Akdeniz'i geçen büyük turistik gemiler Antalya'yı da görmek isteyecekler ve birkaç gün bu limanda kalarak esnaf için büyük yarar sağlayacak. Dünya çapında golf ve tenis sahaları ile turizm daha çok gelişecek. Bütün bunlar vizyon ve başarı ile gerçekleşen ve gerçekleşecek işler. Biz iktidara geldiğimizde 'Eyvah Türkiye'ye artık turist gelmez' diyorlardı, ama o gün 8 milyon turistin geldiği ülkemize bugün 26 milyon turist geliyor. O gün gelen turist sayısı kadar bugün sadece Antalya'ya gelen turist var. İşte bu vizyon ve başarıdır” dedi.

ÇOCUKLAR GÖREVDE
AKP adaylarının tanıtım toplantısında gençlerin yanı sıra ilköğretim çağındaki çocuklar da alkış tutmak ve diğer görevlerde kullanılmak için salonda toplandı. İlköğretim çağındaki yaklaşık 10 çocuğa Aksu Belediye Başkan Adayı Burhan Kılınç'ın adı ve resminin yer aldığı tişörtler giydirilerek sahnede alkış grubu içinde görev verildi. Tören sonunda belediye başkan adayları ve belediye meclis üyeleri adayları ile birlikte sahneye çıkan Abdülkadir Aksu, partililere çiçek dağıttı.