Siyaset Alkollü içki servisi yoktu

Alkollü içki servisi yoktu

17.05.2008 - 00:11 | Son Güncellenme:

Mönüde alkollü içki bulunmazken, yiyecek olarak sadece aperatif vardı. İngiltere Büyükelçiliği’nde çalışan herkes yakasına kırmızı gül taktı. Bahçe defile alanı gibiydi

Alkollü içki servisi yoktu

Büyükelçilikteki davette dikkati çeken görüntüler şöyleydi:
-  Kraliçe’nin doğum günü haziranda kutlanmasına rağmen, Türkiye ziyareti vesilesiyle erken bir doğum günü resepsiyonu verildi.
-  Mönüde alkollü içki bulunmazken, yiyecek olarak sadece aperatif vardı.
-  İngiltere Büyükelçiliği’nde çalışan herkes yakasına kırmızı gül taktı.
-  Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan’ın eşi Bernev Alpogan başta olmak üzere kadın davetlilerin kıyafetleri ve taktığı şapkalar adeta bir defile atmosferi yarattı.
-  Zeynep Babacan da bordo siyah kıyafeti ve bordo türbanıyla dikkat çekti.   
-  Kraliçe ile eşini, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci, geçen yıl Kraliçe Elizabeth kupasını kazanan “Berraksu” adlı atın sahibi Nasri Artar ve atın jokeyi Akın Sözen büyükelçilik kapısında karşıladı. Ekinci, Kraliçe’ye kraliçenin atının tasvir edildiği bir tablo hediye etti.
-  1971’deki Türkiye ziyaretinde elçilik bahçesine meşe ağacı diken Kraliçe, yine bir meşe ağacı dikti. 
-  12-16 yaş arası spora erişimi kısıtlı çocukların yaptıkları futbol maçını izleyen Kraliçe, en centilmen takım seçilen İzmir takımına ünlü futbolcu David Beckham tarafından imzalanan bir top hediye etti.
-  Resepsiyona İngiltere’de oynayan Tuncay Şanlı ve Emre Belezoğlu ile Fatih Terim davetli olmalarına rağmen katılmadı.
-  Dışişleri Bakanı Babacan, İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband ve Hakan Şükür, futbolcu çocuklarla top oynadı. Erdoğan da çocuklarla paslaştı.