Siyaset ‘Allah’ın verdiği ömrü başka alacak yoktur’

‘Allah’ın verdiği ömrü başka alacak yoktur’

30.12.2009 - 01:17 | Son Güncellenme:

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Turgut Özal Dünya Barışına Katkı Ödülü”nü verdi. Ödülü, Özal’ın eşi Semra Özal’ın elinden alan Erdoğan, bu millete özgüveni Özal’ın aşıladığını söyledi

‘Allah’ın verdiği ömrü başka alacak yoktur’

Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiaları tartışılırken, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kendisine yönelik suikast girişiminin hemen ardından kürsüden söylediği sözü tekrarlayarak mesaj verdi.
Erdoğan, Özal’ın bu sözlerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “‘Allah’ın verdiği ömrü ondan başka alacak yoktur. Biz de ona teslim olmuşuzdur’ dedi. Mesele budur. Bunun dışında her söz lafügüzaftır. Bu tavır millete layık olmaktır. Korku üzerinden medeniyet, gelecek, huzur, istikrar inşa edemezsiniz. Korku üzerinden demokrasi inşa edemezsiniz” diye konuştu.
Milliyet gazetesi yazarı Taha Akyol da, Özal’ın da demokratikleşmeye önem verdiğini, getirdiği liberal sistemde darbeleri önlediğini belirterek, “Bundan sonra Türkiye’de darbeler beklemek gerçekçi değildir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Çeteler istikamet çizemez’
Özal gibi, millet egemenliğinin üstünde hiçbir kuvvetin olmadığını dile getirdiklerini kaydeden Erdoğan, “Biz millete efendi olmaya gelmedik, millete hizmetkâr olmaya geldik. Milli irade hiçe sayılamaz. Demokratik haklardan geriye dönülemez. Millet egemenliği vesayeti kabul edemez. Bu ülkeye, çete-mafya ve hukuk dışı örgütler istikamet çizemez, veremez. Bize bedeli ne olursa olsun. Cesaretle, kararlılıkla ifade ediyoruz. Ben kaybedeyim, partim kaybetsin yeter ki bu ülke kaybetmesin” dedi.