Siyaset Altın Şafak kızdı ‘9 Işık’ gezdi

Altın Şafak kızdı ‘9 Işık’ gezdi

29.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, Yunanistan’da Altın Şafak ve milliyetçi grupların protestoları arasında Türk azınlık temsilcileriyle görüştü, moral destek verdi

Altın Şafak kızdı ‘9 Işık’ gezdi

Balkanlar gezisi çerçevesinde Batı Trakya’ya gelen MHP lideri Bahçeli, önceki gün Gümülcine ve İskeçe’de kapatılan Türk derneklerini ve seçilmiş müftüleri ziyaret ederek Türk azınlık temsilcileriyle bir araya geldi. Gümülcine’deki temaslarına seçilmiş Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret ederek başlayan Bahçeli, daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde (GTGB) soydaşlarla görüştü.
İskeçe’yi de ziyaret eden Bahçeli, seçilmiş İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile makamında bir süre görüştü. Bahçeli ve beraberindeki heyet daha sonra da İskeçe Türk Birliği’ne (İTB) giderek soydaşlarla bir araya geldi.
Bahçeli, burada yaptığı konuşmada da İTB’nin çok anlamlı bir kuruluş olduğunu belirterek, ”İsmini değil, kökünü de kazısalar ruhu yaşayacaktır” ifadesini kullandı. Bu arada, Bahçeli’nin Müftü Mete’yi ziyareti sırasında Altın Şafak üyesi yaklaşık 50 kişilik bir grup İskeçe kent meydanında gösteri yaptı. Bahçeli’nin İskeçe’yi ziyareti süresince kentte geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlenen polis, Yunan bayrakları eşliğinde Yunan milli marşını söyleyerek Türkiye karşıtı sloganlar atan göstericilerin Müftülük binasına ve İTB’ye yaklaşmasına izin vermedi.
Yunanistan gezisinin ikinci gününde dün Selanik’e giden Bahçeli ve beraberindeki heyet, Atatürk Evi’ni ziyaret etti. Selanik Başkonsolosluğunda bir süre istirahat eden Bahçeli, burada Selanik Müslümanları Kültür ve Eğitim Derneği temsilcileriyle görüştü. Bu arada, bir grup Kıbrıslı Rum öğrenci Selanik Başkonsolosluğu önünde gösteri yaptı. Yaklaşık 50 gösterici konsolosluk önünde önlem alan polis barikatını geçmeye kalkışınca, göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı.

Haberin Devamı

Altın Şafak kızdı ‘9 Işık’ gezdi