Siyaset Altun’dan kamuda iletişim standartları vurgusu

Altun’dan kamuda iletişim standartları vurgusu

12.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Kamusal İletişimde Standartlar, Entegrasyon ve Koordinasyon Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, amaçlarının “devletin sesini millete, milletin sesini de dünyaya duyurmak” olduğunu söyledi.

Altun’dan kamuda iletişim standartları vurgusu

Türkiye’nin 2000 sonrasında etkin bir bölgesel güç halini aldığını vurgulayan Altun, “Türkiye’nin bu bölgesel güç olma konumu küresel anlamda masadaki ve sahadaki yerimizi de önemli oranda belirliyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin aynı zamanda küresel bir güç olma arayışı içerisinde olduğunu kaydeden Altun, “Türkiye, giderek sertleşen bir mücadeleye ev sahipliği yapan küresel ortamda önemli fırsatlara da sahip. Her şeyden önce güçlü bir liderliğimiz var. Diğer yandan demokratik güçlü devlet konseptimiz ve bunun fiiliyatta bulduğu karşılık, önemli bir imkanımız durumunda” dedi. Altun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bu imkanların kurumsallaştırılması noktasında son derece önemli bir adım olduğunu kaydetti. Yeni hükümet sistemi içerisinde hız ve performansın kamu idaresinde bir norm halini aldığını belirten Altun, böyle bir ortamda iletişim ve medya kavramlarının kamu idaresinde hiç olmadığı kadar stratejik bir hale geldiğini vurguladı. Yeni sistemde bu ihtiyaca binaen doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı bir İletişim Başkanlığı ihdas edildiğini aktaran Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın temel fonksiyonlarının “kamu diplomasisi faaliyetlerini yürütmek”, “medya alanını düzenlemek”, “devlet ile halk arasındaki ilişkiyi ve bilgi akışını sağlıklı bir zeminde yürütmek”, ve “kamu kurum ve kuruluşlarının kurumsal iletişim standartlarının belirlemek” olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Sadece kriz yönetimi değil, süreç yönetiminde de kamu kurum ve kuruluşlarının iletişim standartlarının belirlenmesinin oldukça hayati olduğunu vurgulayan Altun, Her şeyden önce milletin, bayrağın, vatanın, devletin içeride ve dışarıda itibarının artırılmasına katkı sunmak istiyoruz” dedi.

'SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, YSK’nın iptal ederek yenilenmesine karar verdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine ilişkin değerlendirmede bulundu. İptal kararına ilişkin hazırlanan videoyu da paylaşan Altun, “Milli iradeyi gasbetmeye girişenler suçüstü yakalandı. Suçluluk psikolojisinden sesleri yüksek çıksa da gerçek şu: İBB Başkanlığı seçimleri, kurdukları tezgahla seçmenin iradesine göz dikenlerin demokrasimize sürmeye çalıştıkları lekeyi temizlemek için yenileniyor” ifadelerini kullandı.