Siyaset Amca, ziyarete gitti

Amca, ziyarete gitti

10.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Amca, ziyarete gitti

Amca, ziyarete gitti


Bıçakla yaralanan bedelli asker Murat Demirel’i Sivas’ta ziyarete giden amca Demirel: Hoş görenlerin başına da aynı sıkıntı gelebilir


       9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Sivas’ta 5. Er Eğitim Tugayı’nda bedelli olarak askerliğini yaparken önceki gün Serdar Alptekin tarafından baldırından bıçaklanan yeğeni Murat Demirel’i ziyaret etmek için dün Sivas’a gitti.
       Demirel, Sivas’a hareket etmeden önce Güniz Sokak’taki kabulleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Murat Demirel’in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
       Yaşanan olayın “çirkin" olduğunu ifade eden Demirel, hukuk devletinde herşeyin hukuk sınırları çerçevesinde olması gerektiğini belirtti. Demirel şöyle konuştu: “Birtakım kişilerin kaba kuvvete maruz kalması ve bunun hoş görülmesi, hoş görenlerin başına da aynı sıkıntıları getirebilir. Bazı şeyler vardır ki, karşındaki insanı seversin, sevmezsin, ona bağlı değildir. Gayri kanuni, gayri hukukiyse, hukuk dışıysa, insanlık dışıysa kime yapıldığı önemli değildir. Sevmediğiniz kişiye olabilir, sevdiğiniz kişiye olabilir, ayırt etmeden ayıplamak lazım. Bu toplumun içinde, herkesin usulü, nizamı ve kanunu savunması lazım. Şiddete yer yoktur."

       Saldıran eski asker
       Egebank’ın eski sahibi Yahya Demirel’i bıçaklayan Alptekin’in sabıkasının olmadığı öğrenildi. Murat Demirel’e saldırmak için asker kıyafetiyle gece alaya giren Alptekin’in, Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler’de bir süre sözleşmeli uzman çavuş olarak görev yaptığı, sözleşme bitiminde ayrıldığı belirlendi.
       Serdar Alptekin’in ağabeyi Erdal Alptekin de kardeşine avukat bulmak için Sivas’a gitti. Alptekin, kardeşinin olayı bir başkasının adına yapacağını tahmin etmediğini ifade ederek, “Kardeşim İstanbul’da bilmediğim bir özel şirkette çalışıyordu. Kendisinin de Egebank’ta parası olabilir. Olayı öğrenince şok olduk. Böyle bir şey yapacağını ummuyorduk" dedi.

       Yeğene mafya tipi uyarı...
       Mafya avukatları, Murat Demirel’in kalçasından bıçaklanmasının bir ihtar olduğu görüşünde birleşerek, saldırıyla verilmek istenen mesajın, “İstersek öldürebiliriz" olduğunu ifade ettiler.
  • Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin’in avukatı Hikmet Çarboğa: “Biz insanı işte bu hale getiririz. Kıçının üzerine bile oturamazsın. Aklını başına topla, yoksa daha kötüsünü de yaparız" mesajını vermiş olabilirler.
  • Dündar Kılıç’ın torunu Onur Özbizerdik’in avukatı Muammer Küçük: Murat Demirel askerde ahlak kurallarına aykırı bir şey yapmış olabilir. Bu yüzden cezalandırmak istenmiştir. Verilmek istenen mesaj, “Sen daha kıçına bile sahip olamıyorsun hiçbir şey yapamazsın" olabilir.
  • Avukat Fatih Volkan: Amaç kesinlikle öldürmek değil. Öyle olsaydı, kalçadan değil de, hayati tehlike taşıyabilecek yerlerden bıçaklarlardı. Demirel’in gözünü korkutmak isteyen şahıslar, “Vazifeni ve sana söyleneni yap. Yoksa başına daha kötü şeylerde gelebilir. Öldürmek istesek öldürürüz. Ona göre ayağını denk al" demek istemişlerdir. Mafyada ihtarlar bu şekilde yapılıyor.