Siyaset Amcası faili meçhul kurbanı

Amcası faili meçhul kurbanı

30.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lice’de karakol inşaatı protesto edilirken ölen 18 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın, 1994 yılında kaçırılıp öldürülen Adnan Yıldırım yeğeni olduğu ortaya çıktı

Amcası faili meçhul kurbanı

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kayacık Köyü Jandarma Karakol inşaatını protesto edilmesi sırasında çıkan olaylarda kurşunla öldürülen ve dün Diyarbakır’da toprağa verilen Medeni Yıldırım’ın (18) 1994 yılında kaçırıldıktan sonra faili meçhul cinayete kurban giden işadamı Adnan Yıldırım’ın yeğeni olduğu ortaya çıktı.
Lice’de yapımı devam eden karakol önünde önceki gün yaklaşık 200-250 kişilik grubun yaptığı protesto gösterisinde jandarmanın açtığı uyarı ateşi sonrası gösterici grupta bulunan Yıldırım yaşamını yitirirken ikisi ağır dokuz kişi de yaralanmıştı.

Otopsi raporu çıktı
Yıldırım’ın cenazesi önceki gece BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat’ın aralarında bulunduğu grup tarafından konvoyla Diyarbakır’a getirilerek Devlet Hastanesi morguna konuldu.
Medeni Yıldırım’ın Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde önceki gece yapılan otopsisinde, sağ kolundan giren kurşunun akciğerden geçerek sol kolundan çıktığı belirtildi.
Otopsi raporunda, Yıldırım’ın “sağ dirsek dış yanında 1 santim çapında etrafında vurma halkası bulanan atipik ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası olduğu ve bunun 5.5 santim medialinde 1 santim çapında yarası mevcut olduğu” kaydedildi.
Tutanakta, “sol kolun ön yüzünde ateşli silah mermi çekirdeği çıkış yarasının da mevcut olduğu” belirtildi. Raporda, “akciğerlerde mermi çekirdeğinin geçişine bağlı parankimal hasar görüldüğü” de ifade edildi.

Buldan’la öldürüldü
Liseden bu yıl mezun olan Medeni Yıldırım’ın, 1994 yılında kaçırıldıktan sonra öldürülen işadamı Adnan Yıldırım’ın yeğeni olduğu ortaya çıktı. Adı ‘Kürt işadamları’ listesinde olan ve 3 Haziran 1994’te İstanbul’daki Çınar Otel’de, polis yelekli kişilerce kaçırılan Adnan Yıldırım, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan’ın eşi Savaş Buldan ve Hacı Karay’ın cesetleri 4 Haziran günü Bolu Yığılca İlçesi’nde Melen Çayı kenarında bulunmuştu.
Çınar Oteli cinayetleri, 1996 yılında Susurluk’ta meydana gelen siyasetçi-polis-mafya çeteleşmesinin açığa çıktığı kazadan sonra açılan Susurluk davasında da iddianameye girmişti. Medeni Yıldırım, amcası Adnan Yıldırım’ın faili meçhule kurban gitmesinden bir yıl sonra dünyaya geldi.