Siyaset Amerikalılara tam sayfa jest

Amerikalılara tam sayfa jest

26.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, 2012 turizm tanıtım kampanyasını dün ABD gazetelerine verdiği tam sayfa noel ilanı ile başlattı. İlanda noel temalı Hollywood filmlerinden alışılagelen kırmızı paltolu, uzun sakallı Noel Baba değil, yazlık giysili, kısa sakallı “Akdenizli” Noel Baba yer alıyor.

Amerikalılara tam sayfa jest

New York Times ve Los Angeles Times’ta tam sayfa noel kutlaması yer aldı. Antalya’daki Saint Nicholas (Noel Baba) heykelinin yer aldığı ilanda geleneksel kırmızı Noel Baba giysisi giymiş bir de kız çocuğu yer alıyor.
İlanda İngilizce, “Önümüzdeki yıl Noel Baba’yı siz ziyaret edin” ve “Konuğumuz olun” ifadeleri yer alıyor. Saint Nicholas’ın Anadolulu kökenlerine işaret edilen ilanda, Saint Nicholas’ın Demre’de yaşadığı dönemde piskoposluk yaptığı ve hediye dağıtma alışkanlığı anlatılıyor. İlanda, Saint Nicholas’ın yaşamını ve mucizelerini anlatan bir mezara sahip olduğu belirtiliyor.

Tartışılan heykel
İlanda yer verilen Saint Nicholas heykelinin tartışmalı bir geçmişi var. Demre’ye ilk olarak kırmızı paltolu, kukuletalı bir Saint Nicholas heykeli dikilmişti. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gerçek Noel Baba’nın Akdeniz’de su kıyafetleri giymesinin mümkün olmadığını belirterek, yeni bir heykel yapılmasını istemişti. Kaldırılan heykelin yerine ‘Akdenizli’ Noel Baba heykeli dikilmişti. Yeni Noel Baba, paçaları sıvalı pantolonu, yazlık gömleği, kısa sakalı ile betimlenmişti.