Siyaset ANAP: Apo kaçsa da tavrımız aynı olacak

ANAP: Apo kaçsa da tavrımız aynı olacak

10.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANAP: Apo kaçsa da tavrımız aynı olacak

ANAP: Apo kaçsa da tavrımız aynı olacak

       ANAP Grup Başkanvekili Ülkü Güney, PKK'ya verdiği destek nedeniyle Suriye'ye karşı "iradeli ve cesur" bir politika izleyen Türkiye'nin, Apo'nun kaçacağı olası bir Avrupa ülkesi nezdinde aynı girişimde bulunacağını söyledi.
       Meclis'teki basın toplantısında hükümetin başlattığı girişimin sonuçlarının kısa sürede alınacağını belirten Güney, "Niçin şimdi?" sorusunu gündeme getiren bazı kesimlerin olayı spekülasyon konusu yaptığını savunarak şunları söyledi:
       "Hükümet bugün bunu yapabilme noktasına gelmiş, bu iradeyi ve cesareti göstermiştir. Olay, Tansu Çiller'in daha önce Gümrük Birliği'nde yaptığı gibi iç politika malzemesi yapma kolaylığına kaçılmadı. Hiçbir zaman iç politika malzemesi yapmayacağız. Seçimlerin ertelenmesine dönük sığ yorumlar yanlıştır."
       Güney, Suriye'nin PKK Lideri Öcalan'ı bir başka ülkeye göndereceği yönündeki duyumun anımsatılması üzerine de, "Biz de uzun süredir böyle duyumlar alıyoruz. Artık burnumuzun dibinde barınmasını istemiyoruz. Başka bir ülkeye gitse de, Orta Avrupa'da bir ülkeye gelse de, o ülke nezdinde de aynı girişimi yapabiliriz."
       Güney bir başka soru üzerine de, Suriye'ye müdahale halinde Meclis'ten karar çıkarılacağını söyledi.
       Meclis çalışmalarına da değinen Güney, Kadro Kanunu, Yerel İdareler Reformu ve içinde Pişmanlık Tasarısı'nın da bulunduğu adalet reformu için diğer partilerle görüşmeler yapacağını, yerel idareler reformundaki iki turlu seçime karşı çıkılması halinde bu maddenin uygulanmasının ileri bir tarihe bırakılabileceğini söyledi.