Siyaset Anavatan- MHP kavgası istifa getirdi

Anavatan- MHP kavgası istifa getirdi

18.03.2009 - 16:57 | Son Güncellenme:

.

Anavatan- MHP kavgası istifa getirdi

MANİSA'da, MHP İl Yönetim Kurulu üyesi Cem Gölpınar ile Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkan Vekili Serdar Demirlek'in yumruk yumruğa kavgasının yankıları sürüyor. ANAVATAN'ın Manisa Belediye Meclis üyesi adayı Çetin Akyol, bire bir şahit olduğu kavganın kişisel meseleden kaynaklanmasına rağmen partisinin olayı siyasiymiş gibi göstermeye çalıştığını öne sürdü. Kent meydanında bir açıklama yapan Akyol, ANAVATAN'dan ve meclis üyesi adaylığından istifa ettiğini duyurdu. MHP'liler de Akyol'a destek verdi.
MHP İl Teşkilatı'nın Manolya Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasına katılan ANAVATAN'ın Manisa Belediye Meclis üyesi adayı Çetin Akyol, partisinden istifa ettiğini açıkladı. ANAVATAN yöneticilerini, yaşanan kişisel kavgayı siyasi ranta dönüştürmekle suçlayan Akyol, “Dün yaşananlar Manisa siyasetine vurulmaya çalışan kara bir lekedir. Yaşanan olayı siyasi çerçeve içerisine çekmeye çalışan herkes bu çirkinliğe ve haksızlığa izin vermiştir. Olayı siyasi malzeme yapmaya çalışan başta kendi siyasi partim olmak üzere herkesin siyaseti kirlettiklerini düşünüyorum. Bu yüzden üzgünüm” dedi.
Akyol, bire bir şahit olduğunu öne sürdüğü olayı şöyle anlattı:
“Olay bir dükkanda dostça sohbet sırasında Serdar Demirlek'in haddini aşacak şekilde Cem Gölpınar'a ve partisine hakaret etmesiyle alevlendi. Hakaretlerin devamında Serdar Demirlek'in Cem Gölpınar'ın üzerine yürümesiyle tasvip etmediğimiz şekilde sonuçlandı. Olay ile ilgili şahit olduğum durum bundan ibarettir. Yaşanan bu olayın hiçbir siyasi boyutu yokken siyasete alet edilerek başta belediye meclis üyesi adayı olduğum ANAVATAN olmak üzere diğer siyasi partilerce siyasi ranta dönüştürülmesini hayretle izledim. Böyle bir siyaset anlayışının içinde olamayacağım anladığım için partimden ve adaylıktan istifa ettim. Artık hiçbir siyasi partide siyaset yapmayacağım. Bu olayın gerçek yüzünü de Manisalılar'ın vicdanına bırakıyorum.”

AKP VE ANAVATAN ORTAK ÇALIŞIYOR
Akyol'a destek veren MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar ise olaydan sonra AKP'li yöneticilerin anında harekete geçip herkese SMS yollamasının manidar olduğunu söyledi. Manisa'da AKP ve ANAVATAN'ın birlikte hareket ettiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Laçalar, şunları söyledi:
“Yaşanan olaydan sonra AKP il ve ilçe teşkilatı çeşitli yerlere SMS'ler göndererek olayı kınadıklarını duyurmuşlardır. Bu olay Manisa'da Bülent Kar ve Adil Aygül'ün ortak çalıştığını ortaya çıkarmıştır. Bugüne kadar MHP İl Başkanı olarak hep iyi niyetimizi muhafaza ettim, teşkilat olarak sustuk, üzerimizde yürütülen karalama kampanyalarına cevap vermedik. Ancak bugünden sonra artık suskunluğumuzu bir kenara bırakacağız. ANAVATAN Belediye Başkan adayı Adil Aygül, onurlu, haysiyetli, şahsiyetli siyaset yapıyorsa kendi meclis üyesinin bu açıklamasından sonra istifa edip siyaseti bırakması lazım. MHP bu tip provakosyonlara ve kışkırtmalara alet olmayacaktır. Biz Manisa'ya hizmet etmek, Manisalı'yı kucaklamak için adayız. Hangi tür saldırı yaparsa yapsınlar biz bunlara cevap vermeyeceğiz en güzel cevabı 29 Mart sabahı vatandaş Bülent Kar- Adil Aygül ortaklığına verecek. Sayın Çetin Akyol'a gösterdiği dürüst yaklaşımdan dolayı partim adına teşekkür ediyorum. Kendisi bu insanların gerçek yüzünü ortaya sermiştir. Herkesi seviyeli siyaset yapmaya davet ediyoruz.”
MHP İl Yönetim Kurulu üyesi Cem Gölpınar ile ANAVATAN Merkez İlçe Başkan Vekili Serdar Demirlek, ANAVATAN Belediye Başkan Adayı Adil Aygül'ün, “Seçim çalışmaları için AKP'den 1 milyon TL alıp MHP'nin oylarını bölmeye çalıştığı” yönündeki iddiaları nedeniyle karşılaştıkları ensaf ziyaretinde, yumruk yumruğa kavga etmişti. ANAVATAN'lı Demirlek'in burnu yarılıp, gözü şişmişti. Kavga AKP İl Başkanlığı tarafından da kınanmıştı.