Siyaset Anıtkabir Komutanı görevinden alındı

Anıtkabir Komutanı görevinden alındı

15.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB) Anıtkabir ziyareti sırasında sanatçı Bülent Ersoy'a üniformalı subayın şemsiye tutarak eşlik etmesine ilişkin görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından başlatılan inceleme sonucunda, Anıtkabir Komutanı Albay Hakan Osman Sert ve şemsiyeyi tutan Takım Komutanı görevlerinden alındı.

Anıtkabir Komutanı görevinden alındı

ANKARA Milliyet - Ersoy, Ankara'da vereceği konser öncesi Anıtkabir'i ziyaret etmiş, tekerlekli sandalye ile gelen Ersoy'a, üniformalı bir subayın, şemsiye tutarak eşlik etmesine ilişkin görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Bunun üzerine MSB konuyla ilgili inceleme başlatmıştı. MSB, inceleme sonucunda kararını jet hızıyla verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hakkında inceleme başlatılan Anıtkabir Komutanı ve Takım Komutanı görevinden alınmıştır" denildi.

Haberin Devamı

Anıtkabir Komutanlığı'ndan alınan Albay Sert bu görevi Albay Cüneyt Rakun'dan devralmıştı. Rakun'un görevden alınmasına da 31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak mazbatasını henüz almadan Anıtkabir'i ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'nun özel deftere "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" ünvanı ile imza atmasına izin verilmesinin etkili olduğu belirtilmişti. MSB, "Tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir. İlgili personel ikaz edilmiştir" açıklamasını yapmıştı. Sonrasında da Rakun, Anıtkabir Komutanlığı görevini Sert'e devretmişti.

Ersoy: Kimse bana şemsiye versin, sandalye versin demedim

Bülent Ersoy ise, Anıtkabir Komutanı ve Takım Komutanı’nın görevden alındığı açıklamasının ardından, Erol Köse ile görüşmesinde gelişmeye ilişkin şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kimse bana şemsiye versin, sandalye versin demedim. Sandalyeyi zaten kendim götürdüm. Komutanın ve garip asker çocuğun sürülmesi doğru şeyler mi? Şemsiye tutulmasına gerek de yoktu. Saygı duruşunda dururken şapkamı çıkardım. Adamdan böyle bir talebim olmadı zaten. Çünkü başımda şapkam vardı. Şapkam çıktığı zaman da yanımda ve arkamda görevli yoktu. Bir ara demek ki tutmuş. Bunda benim ne gibi dahlim olabilir. Ben istemesem görmesem de şemsiye tutmuşlar. Ne olacak, ne var bunda?”