Siyaset Ankara’da sürpriz zirveler

Ankara’da sürpriz zirveler

11.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

11. Cumhurbaşkanı Gül, önceki gün Ankara’da Erdoğan ile bir araya gelmesinin ardından dün de Arınç’ın evinde eski bakanlar Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün’le görüştü

Ankara’da  sürpriz zirveler

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün ve dün Ankara’da sürpriz temaslarda bulundu. Gül, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 3 saat sürdü. Görüşmenin Erdoğan’ın programında yer almaması ve bilgilendirmenin dün yapılması dikkati çekti. Bilgilendirmenin dün yapılmasının hemen ardından Gül’ün eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile buluşacağı iddiaları kulislere yansıdı. Bu buluşma ise dün akşam saatlerinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Arınç’ı desteklediler

Bir süre önce bir televizyon programında AK Parti’ye yönelik eleştirilerini sıralayan ve tartışmaların odağı haline gelen Arınç’ın, Gül’ü evinde ağırlayacağı ortaya çıktı. Bu buluşmaya; Arınç’a internet sitesinde kaleme aldığı makalelerle destek veren eski bakan Hüseyin Çelik, yine Arınç’ın sözlerini internetten destekleyen eski bakanlar Sadullah Ergin ve Nihat Ergün’ün de katılacağı kamuoyuna yansıdı. Buluşma dün akşam saatlerinde Arınç’ın Beştepe’de bir site içinde yer alan evinde gerçekleşti. Gül’ün eski bakan Hüseyin Çelik ile aynı araçta gelmesi dikkati çekti. Görüşme sırasında basın mensupları site dışında beklemek zorunda kaldı.

Gül ve eski bakanlar 3 saati aşan buluşmanın öncesi ve sonrasında herhangi bir açıklama yapmadı. Buna karşılık kulislere çok sayıda iddia yansıdı.

Haberin Devamı

Kulislere sürpriz buluşmada, yeni parti kurulacağı iddiası dahil, son dönemdeki birçok gelişmenin konuşulduğu yansıdı. Kulislerde şu aşamada yeni bir parti kurma ya da AK Parti’yi kamuoyu önünde zor duruma düşürme gibi bir niyetin olmadığı ancak özellikle sosyal medyadaki bazı hesaplardan eski bakanlara yapılan ağır eleştirilerin tepki ile karşılandığı ifade edildi.

‘İyi Ak Partiliyiz’

Toplantıda Gül’ün Erdoğan ile görüşmesinin konuşulduğu, Arınç’ın açıklamalarına yönelik oluşan tepki dahil birçok konunun masaya yatırıldığı ifade edildi.

Arınç görüşmenin ardından Habertürk televizyonuna konuştu. Arınç, “Farklı anlamlar yüklememek lazım. Dün (önceki gün) Cumhurbaşkanı ile görüştüler, gündüz de Ankara’daydılar, akşam da ben davet ettim. Mesele bundan ibaret, dostane bir ziyaret. Biz bu partinin kurucularıyız, iyi bir Ak Partiliyiz, trollerin troliçelerin ne dediğinin önemi yok” dedi.

“Erdoğan’a kırgın mısınız? Bu konu gündeme geldi mi?” sorusuna ise Arınç, “Hissi konulara girmemek lazım. Ben cevap verdim.Umarım herkes bu açıklamalardan bir ders çıkarmıştır. Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük” yanıtını verdi.