Siyaset Ankara’dan Prens geçti

Ankara’dan Prens geçti

19.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Belçika Veliaht Prensi Philippe ve eşi Prenses Mathilde Anıtkabir’i ziyaret etti; Başbakan ve Cumhurbaşkanı Gül ile görüştü ve defile izledi

Ankara’dan Prens geçti

Türkiye’ye ekonomik ve politik temaslarda bulunmak üzere gelen Belçika Veliaht Prensi Philippe ve eşi Prenses Mathilde, dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.
Belçika Veliaht Prensi Philippe’nin eşi Prenses Mathilde, dün sabah başkentte düzenlenen Osmanlı defilesine katıldı. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’ne gelen Prenses Mathilde’e Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu eşlik etti. Prenses Mathilde ebru tezgahında önlük takarak ebru yaptı.

Anıtkabir’e ziyaret
Belçika Veliaht Prensi Philippe, dün eşi Prenses Mathilde ile birlikte Anıtkabir’i de ziyaret etti. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Prens Philippe, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Belçika Veliaht Prensi Philippe onuruna öğle yemeği verdi. Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen yemeğe, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru katıldı. Belçika Veliaht Prensi Philippe, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştü. Başbakanlık Resmi Konutu’nda basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Haberin Devamı

Ankara’dan Prens geçti

Belçika Veliaht Prensi Philippe’nin eşi Prenses Mathilde Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nde Osmanlı defilesini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ile izledi.