Siyaset ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

28.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

DSP Lideri Bülent Ecevit, Başbakan Necmettin Erbakan'ın MGK kararları altında imzasını inkar etmesinin dünya siyaset tarihinde "eşi görülmemiş bir davranış" olduğunu belirterek "Artık hiç kimse Sayın Erbakan'ın ve partisinin sözlerini ciddiye alamaz" dedi.
Ecevit dünkü yazılı açıklamasında, Refahyol hükümetinin Meclis'ten güvenoyu almasından itibaren RP'nin de Erbakan'ın da milletin güvenini kaybettiğini söyledi. Ecevit, RP'nin ve yöneticilerinin muhalefetteyken verdikleri hemen her sözün iktidardayken tersini yaptıklarını vurgulayarak "Sözlerden çoğunu çiğnediler" dedi.
Erbakan'ın TV'lerde kendi ağzından dinlenen konuşmaları bile kamuoyunda tepki uyandırdığı zaman, "Ben öyle söylemedim. Sözlerimi medya çarpıttı" diye yalanladığını hatırlatan Ecevit şunları kaydetti:
"Bunlar yetmezmiş gibi, şimdi Sayın Erbakan, bir devlet belgesinin, Milli Güvenlik Kurulu kararının, altındaki imzasını da inkar ediyor. Her halde o kadarına yüzü tutmadığını için de, bu inkarını partisinin genel sekreteri ağzından kamuoyuna duyuruyor. Bir başbakanın ve genel başkanın kendi imzasını inkar etmesi dünya siyaset tarihinde eşi görülmemiş bir olaydır. Ahlak dışı bir davranış örneğidir. Bu durumda artık hiç kimse Sayın Erbakan'ın ve partisinin hiçbir sözüne inanamaz.
Hacca gidenler ömür boyu yalan söylememekle yükümlüdürler. Fakat Sayın Erbakan, defalarca hacca gittiği halde, İslamın bu ahlak kuralını da çiğniyor. RP'nin hayal ve yalan üzerine kurulu bir parti olduğu artık bütün dünyanın malumudur."