Siyaset ‘Ankara’nın sırtından yük almaya geliyorum’

‘Ankara’nın sırtından yük almaya geliyorum’

13.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün Kapalıçarşı’da düzenlenen kahvaltı programında esnaf ve dernek yöneticileriyle bir araya geldi.

‘Ankara’nın sırtından yük almaya geliyorum’

Katılımcıların taleplerini ve sorunlarını dinleyerek görüş alışverişinde bulunan İmamoğlu, Kapalıçarşı için çözüm önerilerini anlattı. Kapalıçarşı’yı ziyaret eden turist sayısının her geçen gün azaldığını söyleyen İmamoğlu, turistlerin artık İstanbul’u tercih etmemesinin acı bir tablo olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Aklı evvel değilim’

Dünyanın en eski ve bütünlükçü çarşısının Kapalıçarşı olduğunu belirten İmamoğlu, “Tarih kokan ama aynı zamanda turizm merkezi, 500 binin üzerinde ziyaretçisi olan bir merkez ama bugünlerde neredeyse dörtte birine kadar düşme eğilimi de gösteren bir merkez. Tabii bu düşüş, sadece ziyaretçi sayısı ile değil, aynı zamanda para harcayan Avrupalı turistin Türkiye’yi tercih etmemesini de gösteriyor. Bu daha da acı” dedi. Kapalıçarşı’nın adil ve akılcı yönetimle dünyanın çekim merkezi olabileceğini söyleyen İmamoğlu, “Sizlerle ortak masamız olacak. Bu ortak masalarımız, bu şehrin her konusunda, kendi uzmanlık alanlarında etkili ve yetkili olmalarını sağlayacak. Herkese görev düşüyor, bu şehir hepimizin. Bu şehri tek başıma yönetecek kadar çok özür dilerim ama aklı evvel bir adam değilim. Ben zeki bir adamım. Sizinle yük paylaşmaya geliyorum. Ben Ankara’nın sırtından yük almaya geliyorum, bu şehrin fırsatları var. Onun için bu kentin fırsatlarına güvenmeyen sırtını Ankara’ya dönmüş hiçbir belediye başkan adayına oy vermeyin” ifadelerini kullandı. İmamoğlu’na Kapalıçarşı gezisi sırasında esnaf ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Yabancı turistlerle bir süre İngilizce sohbet eden İmamoğlu, hatıra fotoğrafı çektirdi. İmamoğlu, kendisine HDP ile aynı paralelde bulunma eleştirisinde bulunan bir esnafa, ‘En son Andımızda tam tersi oldu, AK Parti’yle aynı kararı verdiler’ yanıtını verdi. Bunun üzerine de esnafın, ‘Ara sıra beraber, belki bir araya geliyorsunuz’ demesi gülüşmelere neden olurken, İmamoğlu bu sözlere, “Kafan karıştı, sen aynı kanalları izleme kurban olayım, hemşeriyiz bak” diye karşılık verdi.