Siyaset Arat’tan çarşaf karikatürlü mesaj

Arat’tan çarşaf karikatürlü mesaj

25.12.2008 - 02:51 | Son Güncellenme:

Çarşaflıların partiye üye yapılmasına karşı çıkan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi, İstanbul Milletvekili Necla Arat, bu tavrını yılbaşı kartlarında da ortaya koydu

Arat’tan çarşaf karikatürlü mesaj

Arat, CHP milletvekillerine gönderdiği yılbaşı kartlarına çarşaf konulu 18 ayrı karikatür iliştirdi.
Arat, Milliyet'in sorusu üzerine, "Kartta her zamanki normal kutlama mesajı var. Ancak ona ilişik olarak çarşafla ilgili bazı karikatürleri de milletvekili arkadaşlarıma gönderdim.
Sanatçı gözüyle çarşaf şimdiye kadar nasıl değerlendirilmiş, bir fikir versin diye. Ama bunu duyup yanlış anlayanlardan, 'O karttan biz de istiyoruz' diye telefonlar da geliyor" diye konuştu.

‘Kaygımı paylaşıyorlar’
Milletvekili arkadaşlarından henüz olumlu ya da olumsuz bir tepki almadığını belirten Arat, "Yeni yıla dair kaygılarınız mı var?" sorusuna, "Hayır, tamamen esprili bir şey oldu. Karikatürist arkadaşlar da benim dile getirdiğim kaygıları uzun zamandır paylaşıyorlardı" yanıtını verdi.
Necla Arat'ın fotokopisini çekerek yorumsuz olarak gönderdiği karikatürler; Turhan Selçuk, Tan Oral, Nuri Kurtcebe, Musa Kart, Mustafa Yıldız, Sefer Selvi ve Zeki Beyner'in çizimlerinden oluşuyor.
Arat, çarşaflılar ve türbanlıların CHP üyesi yapılmasını, "İlk andan itibaren CHP'nin ilkelerine, tarihsel kimliğine uygun olmadığını, ayrıca kadın hakları devrimiyle bağlantı içinde düşündüğümüz zaman bu konuda da bir geriye gidiş etkisi yapabileceği kaygısını taşıdığımı ifade ediyorum” diyerek eleştirmişti

Haberin Devamı

Arat’tan çarşaf karikatürlü mesaj

Arat’tan çarşaf karikatürlü mesaj

CHP'ye çarşaflıların üye yapılmasına karşı çıkan İstanbul Milletvekili Necla Arat, partili milletvekili arkadaşlarına gönderdiği yılbaşı kartlarına çarşaf konulu karikatürler iliştirerek tavrını ortaya koydu.