Siyaset Arınç: Affı 1 saatte çıkarırız

Arınç: Affı 1 saatte çıkarırız

16.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA Milliyet

Arınç: Affı 1 saatte çıkarırız

Erbakan 29 gün sonra cezaevine girecek
Arınç: Affı 1 saatte çıkarırız

ANKARA Milliyet

FP, siyasi yasaklı Necmettin Erbakan'ın cezaevine girmemesi amacıyla Köşk'ten dönen yasanın cezaların ertelenmesini düzenleyen 2. maddesinin, tekrar Meclis'ten geçirilerek Cumhurbaşkanı'na gönderilmesini istedi.
FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, yasanın şartla salıverilmeyi düzenleyen ilk maddesinin reddedilmesinin doğru olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
"Ancak, 2. madde doğru bir düzenlemeydi. Cumhurbaşkanı da 2. maddeyle ilgili bir olumsuzluk belirtmiyor. Bunun için 2. madde yeniden süratle Meclis'ten geçmeli ve Köşk'e gönderilmelidir. Bundan Sayın Erbakan ile birlikte birçok düşünce suçlusu da yararlanacaktır."
Arınç, af beklentisi için "Kamuoyunda büyük bir istek var. Kaldırılırsa cinnet olur. Meclis Başkanı'nın önderliğinde beş siyasi partinin temsilcileriyle ortak bir noktaya varılırsa bir saat içinde bu af yeniden çıkarılabilir" diye konuştu.
FP Grup Başkanvekili Yasin Hatipoğlu da, affın bir an önce tekrar çıkarılması gerektiğini belirterek, "Hükümet önceden bizi dinlemedi. Ancak şimdi sözümüze geldi. Elbirliğiyle süratle konuyu tekrar ele alıp yasayı çıkarmamız gerekir" dedi.

Erbakan'a hapis yolu
Yasanın veto edilmesi, kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı da etkiliyor. Yeni düzenleme yapılmaması halinde Necmettin Erbakan, Anayasa Mahkemesi'nin yasal boşluğun doldurulması için verdiği sürenin dolacağı 14 Ocak'tan itibaren cezaevine girecek ve 4 ay hapis yatacak.




SİYASET