Siyaset Arınç Öcalan'ın mesajını değerlendirdi

Arınç Öcalan'ın mesajını değerlendirdi

22.03.2013 - 12:46 | Son Güncellenme:

.

Arınç Öcalanın mesajını değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunan bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın mesajına yönelik değerlendirmede bulunarak, "Dün Diyarbarkır'da Nevruz meydanında bazı milletvekillerinin okuduğu bildiride genellikle olumlu izler gördüm. Bu olumlu izler çözüm süreci içerisinde ümit veriyor" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından yürütülen program kapsamında çeşitli kurumları ziyaret etmek üzere Türkiye'de bulunan 35 Filistinli öğrenciyi Başbakanlık Merkez Binası'nda kabul etti. Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, eş zamanlı olarak, AK Parti Genel Merkezi'ne lav silahlı saldırı ve Adalet Bakanlığı'na el bombası atılmasının ardından terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonların hatırlatılması üzerine Arınç, "Sadece operasyon yapıldığını ve iz sürmek suretiyle bazı bilgi ve belgelere ulaşılmak istendiğini biliyorum. Soruyu İçişleri Bakanımız cevaplandırdı. Belki farklı bilgiler verebilir ama olayla doğrudan ilgili bir ele geçirilmiş sanık yok" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında Türk bayrağının olmayışı ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın mesajındaki İslamiyet vurgusunun sorulması üzerine ise Arınç, "Sayın Başbakanımız, bu konuda değerlendirme yaptı. Sanıyorum öğleden sonraki konuşmaları sırasında bu konuya temas edebilir. Sayın Başbakanımızın değerlendirmesine aynen katılıyorum. Buna ilave edilecek bir husus yok. Dün Diyarbarkır'da nevruz meydanında bazı milletvekillerinin okuduğu bildiride genellikle olumlu izler gördüm. Bu olumlu izler çözüm süreci içerisinde ümit veriyor. Türkiye'nin yıllardan beri acı ve ızdırap duyduğu terör sorunu bu yoldan gidilerek çözülecekse buna 75 milyon insanımızın sevinç duyacağını düşünüyorum. İşin sonuna baksınlar. Sonunun hayırlı ve başarılı olmasını dilerim. Ama Aralık sonundan itibaren bazı görüşmelerle ve açıklamalarla devam edecek, çözüm sürecinde dünkü açıklamaları tekrar olumlu bulduğumu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.