Siyaset Arınç’tan Türkeş’e devir teslim

Arınç’tan Türkeş’e devir teslim

30.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından önceki gün açıklanan geçici Bakanlar Kurulu üyeleri, Ankara’da gerçekleştirilen devir teslim törenleriyle görevlerine başladı.

Arınç’tan Türkeş’e devir teslim

Ankara’daki ilk tören Çankaya Köşkü’nde yapıldı. Davutoğlu’nun Başbakanlık Yardımcılığı teklifini kabul ettiği için partisi MHP’deki Genel Başkan Yardımcılığı görevi başta olmak üzere tüm yetkileri alınan ve genel merkez yönetimi tarafından tedbirli olarak disipline sevk edilen Tuğrul Türkeş, görevi Bülent Arınç’tan devraldı. Çankaya Köşkü’ndeki devir teslim töreni basına kapalı gerçekleşti.

Haberin Devamı

Türkeş’e, protokoldeki sırası nedeniyle 08 plakası tahsis edildi. Türkeş’in babası, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş, 70’li yıllarda yer aldığı Milliyetçi Cephe hükümetinde 07 plakasını almıştı.

Babacan, Yılmaz’a devretti

Ak Parti’de 2002’den bu yana kabinede devamlı olarak bulunan tek isim olan, 3 dönem kuralı nedeniyle vekil olamadığı için seçim hükümetinde yer almayan Ali Babacan, Başbakan Yardımcılığı görevini Cevdet Yılmaz’a devretti. Kalkınma Bakanlığı görevini yürüten Cevdet Yılmaz, Geçici Bakanlar Kurulu’nda, Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu görevini Ömer Çelik’ten devralırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Ahmet Erdem, görevini Faruk Çelik’ten devraldı.

Haberin Devamı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na atanan Kutbettin Arzu görevini Mehdi Eker’den devraldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirilen Ayşen Gürcan, görevini Ayşenur İslam’dan devraldı. İçişleri Bakanlığı’na getirilen eski İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ise görevi Sebahattin Öztürk’ten devraldı.