Siyaset Arınç: Umut golleri attı, umut kapısı açıldı

Arınç: Umut golleri attı, umut kapısı açıldı

07.09.2013 - 20:45 | Son Güncellenme:

Bursa'da konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı ve Milli Takımın dün gece Andora karşısında aldığı galibiyeti değerlendirdi

Arınç: Umut golleri attı, umut kapısı açıldı

İstanbul 2020 olimpiyatları neye mal olursa olsun Türkiye'nin bunları karşılamayı taahhüt ettiğini belirten Arınç, "Biz kazanmayı umuyor ve bekliyoruz. Aksi olursa kaybedeceğimiz bir şey yok. Kazanırsak kazanacağımız çok şey var. Dünya sporu da çok şey kazanacak" dedi. Fatih Terim'in çok başarılı bir teknik direktör olduğunu ve Milli takımın Andorra'nın ardından Romanya karşılaşmasından da galibiyet beklediğini kaydeden Arınç, "Umut golleri attı, umut kapısı açıldı. Ondan sonra Brezilya yolu açılabilir" dedi.

Haberin Devamı

Arınç, seçim bölgesi olan Bursa gezisine Kılıçoğlu Pastanesi'nin açılışıyla başladı. Daha sonra Ak Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım'ın Bursa'da yaptırdığı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışını gerçekleştiren Arınç, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Olimpiyatlarla ilgili beklentisinin sorulması üzerine Arınç, Başbakan Erdoğan ile birlikte 600 kişilik ekibin Arjantin'de olimpiyatın İstanbul'a gelmesi için lobi yaptıklarını söyledi. Türkiye'den başarı dilekleri sunduklarını kaydeden Arınç, şöyle devam etti:
"Dualar ediyoruz. Ben de bugün huzurlarınıza olimpiyatların rozeti ile çıktım. Bu çok büyük bir organizasyon. :ildiğiniz gibi üç ülkenin üç şehri ile şu anda yarışıyoruz. Bize göre İstanbul en hazırlıklı şehirlerin başında. Çünkü 14 milyona yakın nüfusuyla pek çok sahip olduğu spor ve konaklama tesisiyle ve çevresindeki illerinde yeni yapılabilecek tesislerin katılmasıyla olimpiyatların standartlarına en çok kolay ulaşabilecek bir şehir. Hatta mevcutlara ilaveten yeni tesislerin bir takım imkanların meydana getirilmesi isteniyorsa neye mal olursa olsun, birkaç katrilyon da var bu işin içerisinde, Türkiye bunları karşılamayı taahhüt ediyor. Ayrıca İstanbul Büyükşehir belediye başkanımız da eğer bu olimpiyatlar Türkiye'de yapılacak olursa madalya alanların her birine olimpiyat köyünden birer daire verebileceğini de söylüyor. Bundan daha güzel bir imkan olamaz. Umarız oylamaya katılanlar Türkiye'nin İstanbul'un bu avantajını düşünürler ve İstanbul lehine tercihlerini kullanırlar"

Haberin Devamı

"DÜNYA SPORU DA ÇOK ŞEY KAZANACAK"
Meselenin çok önemli hale geldiğini ve Başbakan Erdoğan'ın G-20 toplantısının ardından 16 saatlik non-stop uçuşla Arjantin'e gelerek o kadar yoğun işlerin arasında bizzat sunum yaptığını kaydeden Arınç, "Biz kazanmayı kurada tercih edilmeyi umuyor ve bekliyoruz. Aksi olursa kaybedeceğimiz bir şey yok. Kazanırsak kazanacağımız çok şey var. Dünya sporu da çok şey kazanacak. Türkiye de çok şey kazanmış olacak. Eğer siyasi sebeplerle tarafgirlikle veya bazı ülkelerin bazı kıtaların kendi aralarındaki dayanışması dikkate alınacaksa sonuçlar farklı olabilir. Ama biz mevcut tesislerimizle imkanlarımızla İstanbul'un güzelliği ile oy kullanacak 100'e yakın insanın tercihlerinizi etkileyebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

BREZİLYA YOLU AÇILABİLİR
"Milli takımın dün akşam ki galibiyeti sonrası Fatih Terim'e bir mesajınız var mı?" sorusu üzerine de Arınç, dün geceki 5-0'lık galibiyeti büyük bir başarı olarak niteledi. Umut'un üç, Arda ve Burak'ın da birer gol attığını ve bundan mutluluk duyduğunu kaydeden Arınç, şöyle devam etti:
"Çünkü milli takım kötüye gidiyordu. Tarihinde hiç bu kadar başarısız olmamıştı. Ben konuşan bir insanım. Çok sevdiğim halde Abdullah Avcı ve onun takımı hakkında çok eleştirilerde bulundum. Türkiye öyle bir milli takımla başarısız oldu. Çok şükür kendisi asalet gösterdi. Bizzat kendisi istifa ederek milli takımın önünü açtı. Bence çok deneyimli çok başarılı futbolcularımız var iyi bir teknik direktörle başarılı sonuçlar alabiliriz.
Avcı döneminde yurt dışında oynayan gençlerimizi bir araya getirerek hiçbir hazırlık ve uyum çalışması yapmadan sahaya sürülüyordu ve her birinde mahcup oluyorduk. Herkes kıymetli olabilir ama önemli olan takım oyunudur. Takım oyunun iyi bir arkadaşlıkla birbirini tanıyarak ve bir sistem içerisinde güçlendirilmesi lazım. Fatih Terim çok başarılı bir teknik direktör. Bütün dünyanın kabul ettiği bir insan. Onun gelişi bile neticeyi etkiledi diye düşünüyorum. Diyebilirsiniz ki Andora hiçbir maçında başarılı olmadı hep gol yedi ama önemli olan bir milli takımla karşılaşmaktır. Ve iyi bir oyunla iyi bir sonuç almaktır. Ve Romanya karşısında da bir galibiyet bekliyorum. Çünkü milli takıma güveniyorum. Özellikle bu son başarı ve heyecanla zannediyorum iyi bir sonuç alacağız. Ondan sonra da Brezilya'nın yolu açılabilir. Ümitli olalım. Umut golleri attı umut kapısı açıldı. İyi olacak inşallah "