Siyaset Atatürkçü düşünce sistemi itici gücümüz

Atatürkçü düşünce sistemi itici gücümüz

09.11.2008 - 02:14 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı, 'Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir' düşüncesinden hareketle 10 Kasım'ı matem günü değil, dikkatlerimizi O'nun düşüncelerine yöneltmek için bir fırsat olarak görüyoruz' dedi

Atatürkçü düşünce sistemi itici gücümüz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Atatürkçü düşünce sisteminin, Türkiye Cumhuriyeti’ni ülkesi ve ulusuyla sonsuza dek bölünmez bir bütün olarak yaşatacak en büyük itici güç olduğunu belirterek, "Bu gücün ulusumuz için taşıdığı değerin bilinciyle hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri ’Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ ifadesiyle özetleyebilecek çalışma anlayışıyla görevinin başındadır" dedi.

‘Bilgi ve bilinçle bağlıyız’

Başbuğ, Genelkurmay'ın internet sitesinde yayımlanan "10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü" mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Yüce Önderimiz Atatürk’ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 70. yıldönümünde özlemle anıyoruz" ifadesini kullandı. Başbuğ mesajında şunları kaydetti:
"Duygusallığın ötesinde bilgi ve bilinçle özümsenmiş köklü bir sevgiyle bağlı olduğumuz ebedi Başkomutanımız Atatürk’ün, çağlar ötesine uzanan engin düşünceleriyle ölümsüzleştiğine inanıyoruz. ’Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir’ düşüncesinden hareketle O’nun maddi varlığının aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, dikkatlerimizi bir kez daha O’nun düşüncelerine yöneltmek için bir fırsat olarak görüyoruz.
Değerli silah arkadaşlarım, demokratik, laik, çağdaş ve evrensel değerlerden oluşan dokusu, birleştirici ve bütünleştirici yapısı ve bilimsel doğruların rehberliğini esas alan anlayışı ile Atatürkçü düşünce sistemi, Türkiye Cumhuriyeti’ni, ülkesi ve ulusuyla sonsuza dek bölünmez bir bütün olarak yaşatacak en büyük itici güçtür.

‘İlerleyişimiz sürecek’

Ebedi Başkomutanımız Atatürk, düşüncelerde ve gönüllerde filizlenen ülkünle, ilke ve devrimlerinle aydınlattığın uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Huzur içinde yat."