Siyaset ‘Avrupa’daki ırkçılık endişe yaratıyor’

‘Avrupa’daki ırkçılık endişe yaratıyor’

12.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Avrupa’da göç, İslam ve çokkültürlülük” konulu sempozyumun açılış konuşmasında Avrupa’da yaşanan ırkçılığa dikkat çekti.

‘Avrupa’daki ırkçılık endişe yaratıyor’

JW Marriott Oteli’nde düzenlenen sempozyumda Gül, Avrupa’da da yükselen ırkçı akımların neden olduğu endişeler olduğunu söyleyerek, “Irkçılık, İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı, Avrupa’yı etkisine alan ekonomik krizle de bağlantılı olarak ciddi bir endişe kaynağı olmaya başlamıştır” dedi.
Gül, Avrupa’da sayıları 5 milyona yaklaşan Türkler ve Müslümanların, ırkçılığın, nefret suçlarının ve fiziki saldırılara maruz kaldığını söyledi. Gül, konuşmasına şöyle devam etti:
“İslam ve göçmenler yüzyıllardır Avrupa’nın bir gerçeğidir. Avrupa kıtası, özellikle din bakımından çoğunluktan farklı olan kesimlere hoşgörüyle yaklaşmadığı sürece, yeni engizisyonların, holokostların ve Srebrenitsaları hatırlatan olayların oluşması muhtemeldir. Göç, işsizlik, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi ve ırkçılık gibi sorunlara kaynak teşkil eden gelir adaletsizliği, yoksulluk, küresel ısınma, savaş ve çatışmalar ile mücadele etmeliyiz.”

Haberin Devamı

‘Avrupa’daki ırkçılık endişe yaratıyor’

18 gözlü araçla korundu
Cumhurbaşkanı Gül’ün koruma konvoyuna, 18 kamera ile gözetleme yapabilen yüksek teknoloji donanımına sahip yeni bir araç eklendi. Aracın içindeki ekranlardan 360 derecelik izleme yapılabiliyor. Araçta gece görüş cihazları da bulunuyor.

Fotoğraf: YAVUZ ÖZDEN