Siyaset Avukattan ‘savcı komplo yaptı’ iddiası

Avukattan ‘savcı komplo yaptı’ iddiası

17.04.2010 - 00:41 | Son Güncellenme:

Levent Bektaş’ın avukatı, savcı Şafak’ın, ifadesini aldığı bir sanığa o tarihte henüz tespit edilmemiş olan Kafes Eylem Planı’nı sorduğunu öne sürdü

Avukattan ‘savcı komplo yaptı’ iddiası

Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmata ilişkinin davanın bir numaralı sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın avukatları Celal Ülgen ile Hüseyin Ersöz, torna makinesıiyle ıslak imza atılabileceğini ve bazı bilgisayar programları kullanılarak dijital verilerin tarihlerinin ve içeriklerinin değiştirilebileceğini öne sürdü. Avukatlar Poyrazköy’deki mühimmata ilişkin görülen davanın duruşmasında, hazırladıkları bir videoda, torna makinesiyle soruşturmayı yürüten savcılardan Ercan Şafak’ın ıslak imzasının, Kafes Eylem Planı’nın altına nasıl atılabileceğini uygulamalı olarak gösterdi. Avukat Ülgen ayrıca fiyatları 800 dolar ila 4 bin dolar arasında değişen imza makineleriyle de ıslak imza atılabileceğini belirtti. Ülgen ayrıca, Savcı Şafak’ın sanıklardan Eren Günay’a, henüz kendisine ulaşmamış ve tespit edilmemiş olan ’Kafes Eylem Planı”nı sormasının, komplo tezgâhının kanıtı olduğunu söyledi.

Avukattan ‘savcı komplo yaptı’ iddiası

“Ergenekon” soruşturması kapsamında Poyrazköy’de yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin haklarında dava açılan 5’i tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması dün yapıldı. Silivri’de görülen Ergenekon davası sanıklarının da avukatları olan Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, Beşiktaş’taki tüm davalarda yaşanan kısıtlamalar kendilerine uygulanmaya çalışılınca isyan etti. Mahkeme başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu duruşmaya başlamadan önce davanın bu ay için yapılan son oturumun gerçekleştiğini hatırlattı. Abdurrahmanoğlu, “Zamanı daha verimli kullanın, bundan sonraki duruşmanın tarihini 3 ay sonrasına vereceğim” uyarısında bulundu.

Marangozlar hain mi?
Avukat Celal Ülgen savunmaya başlamadan önce savcının kürsüde heyetin yanında oturmasını eleştirerek, “Yargılamada silahlar eşit değil. Bu sistem kurulurken savcılar marangozlara daha yakın olduğu için onlar yukarıda biz daha aşağıdayız” dedi. Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç ise “Marangoza olan yakınlığımızdan dolayı bu kürsüde oturduğumuz söyleniyor. Marangozlar vatan haini değil, onlar da bu vatanın evlatları” diye yanıt verdi.

Tahliye çıkmadı
Tutuklu sanıkların ifadelerinin ardından duruşmayı 14-15-16 Temuz 2010’a erteleyen mahkeme heyeti sanıkların tahliye talebini reddetti.

Haberin Devamı

Barkovizyonla savunma yaptı
Ülgen, barkovizyonu kullanarak bir şeyler anlattığı sırada hâkim ve savcıların önlerine bakmasına da tepki göstererek, “Niçin ekrana bakmıyorsunuz? Bakmayacaksanız neden görsel savunma yapıyoruz? Anlamıyorum” dedi. Bunun üzerine Yılmazabdurrahmanoğlu da barkovizyona bakmak zorunda olmadıklarını söyledi.
Bektaş’ın ofisinden ele geçirilen CD’lerin birinci incelemesinin 22 Nisan, ikinci incelemesinin ise 9 Mayıs 2009’da yapıldığını hatırlatan Ülgen, Savcı Ercan Şafak’ın 27 Nisan 2009’da ifadesini aldığı davanın sanıklarından Eren Günay’a, henüz kendisine ulaşmamış ve tespit edilmemiş olan ’Kafes Eylem Planı”nı sorduğunu öne sürdü. Ülgen, savcının kendisine 11 Mayıs 2009’da ulaşacak planı 27 Nisan’da Günay’a sormasının bir komplo tezgâhının hazırlandığının kanıtı olduğunu savunurken, duruşmayı izleyenler tarafından alkışlandı. Daha sonra davanın ikinci sanığı Kardak krizinde görev alan ve bu adaya bayrak diken Yarbay Ercan Kireçtepe de ifadesinde suçlamaları reddetti.