Siyaset Aynı bölgede yine PKK eylemi

Aynı bölgede yine PKK eylemi

20.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’da kamyon yakan PKK’lılar, karanlıktan yararlanıp olay yerinden kaçtı

Aynı bölgede  yine PKK eylemi

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde karayolunu kesen bir grup PKK’lı, durdukları bir kamyonu ateşe verirken, sürücüsünü dövdü.

Haberin Devamı

Olay, önceki gün saat 22.00 sıralarında Ağrı’nın Patnos İlçesi’ne bağlı Değirmendüzü Köyü yakınlarında meydana geldi. Aralarında silahlı 8 PKK’lının da bulunduğu yüzleri maskeli yaklaşık 40 kişilik grup, Ağrı’nın Patnos ile Van’ın Erciş ilçeleri arasındaki karayolunu keserek araçları durdurdu. PKK’lı grup durdurdukları bir kamyonun sürcüsünü araçtan indirip dövdükten sonra aracı ateşe verdi.

Karanlıkta kaçtılar

Bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu yol kesen grupta bulunanlar karanlıktan yararlanarak kaçtı. PKK’lı grup daha önce de Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi ve Iğdır’da yol keserek TIR yakmışlardı.

Van’ın Erciş ilçesinde de yüzleri maskeli yaklaşık 40 kişilik bir PKK’lı grup karayoluna inerek M.İ. yönetimindeki 33 DDP 57 plakalı çekiciyi durdurdu. Şoför M.İ’yi araçtan indiren PKK’lılar bir süre propaganda yaptıktan sonra çekiciyi ateşe verdi. Çekici kullanılmaz hale gelirken, PKK’lı grup olayın ardından karanlıktan faydalanarak dağlık araziye kaçtı.

Haberin Devamı

5 TIR yakmışlardı

PKK’lılar geçen 11 Temmuz’da Doğubayazıt-Iğdır karayolunda üç, 17 Temmuz’da Iğdır-Karakoyun’da 1, 18 Temmuz’da Iğdır Doğubayazıt’ta da 1 TIR’ı ateşe verdi.