Siyaset Babacan’a soru yağmuru

Babacan’a soru yağmuru

06.06.2008 - 01:41 | Son Güncellenme:

ABD Kongresi’nin önemli isimleriyle görüşen Babacan’a PKK, Ermenistan’la ilişkiler, İran ve AKP’nin kapatılması davası soruldu

Babacan’a soru yağmuru

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, temaslarda bulunduğu ABD’nin başkenti Washington’da Amerikan Kongresi’nin önemli isimleriyle buluştu.
Senato Dış İlişkiler Komitesi’nin güçlü Başkanı Joe Biden, California Temsilcisi Howard Berman, Missouri Temsilcisi Roy Blunt, Nebraska Senatörü Chuck Hagel ve Indiana Senatörü Dick Lugar ve Demokratik Parti’nin başkan adaylığını garantileyen Barack Obama’nın yakın çevresinden Massachusetts Senatörü John Kerry’nin de aralarında bulunduğu bir grupla görüşen Babacan Türkiye’nin PKK’yla mücadelesi ve sınır ötesi operasyon konusunda bilgi verdi. Yetkililer, Türkiye’nin operasyonu yürütme şeklinin Kongre yetkililerince “olumlu karşılandığını” belirttiler.
Babacan, Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmek istediğini söyledi. Türkiye’nin nükleer silahı olan bir İran istemediğini de söyleyen Babacan, “Ama izolasyon işe yaramıyor. Tahran’la diyalog kurulmalı” dedi. AKP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili sorulara da yanıt veren Babacan, “Her durumda karar nihai olacaktır ve biz de ona saygı duyacağız. Türk demokrasisi bu süreçten de doğru yolu bularak çıkacaktır” dedi.