Siyaset Bağış: Pazarlık Kapalıçarşı’da icat edildi

Bağış: Pazarlık Kapalıçarşı’da icat edildi

18.10.2009 - 00:36 | Son Güncellenme:

Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Pierre Lellouche ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış arasında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecine ilişkin ilginç bir atışma yaşandı

Bağış: Pazarlık Kapalıçarşı’da icat edildi

British Council, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve TESEV tarafından düzenlenen 6. Boğaziçi Konferansı’nın açılışında, Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Pierre Lellouche ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış arasında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecine ilişkin ilginç bir atışma yaşandı. Atışma sırasında Lellouche, Bağış’ın “çok zeki ve kurnaz” olduğunu söyledi, Bağış ise “Pazarlık Kapalıçarşı’da icat edildi” diye yanıt verdi.
Çırağan Sarayı’nda dün gerçekleştirilen, Türkiye ile AB ilişkilerinin ele alındığı konferansın ardından düzenlenen basın toplantısında Lellouche, “Türkiye’nin üyeliği yasal açıdan zor ve uzun bir süreç olduğu bir gerçek. Sürecin ne zaman tamamlanacağını kimse bilemez” dedi.
Lellouche’un bu sözlerine Bağış ise “Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci 20-30 yıl sürmez. Bundan kimsenin endişesi olmasın” cevabını verince Lellouche bu kez “Doğu Almanya’nın AB’ye katılmasıyla Türkiye’nin katılması çok farklı. Yani sanıldığı kadar kolay değil” dedi.
Bağış bu kez de ona “Pazarlık buraya çok yakın olan Kapalıçarşı’da icat edilmiş bir kavramdır” deyince o da gülmekle yetinmek zorunda kaldı.