Siyaset ‘Bahar iklimini yaşatmalıyız’

‘Bahar iklimini yaşatmalıyız’

18.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün CHP’li belediyelerdeki asgari ücret tutarının net 2 bin 500 lira olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Sözünün arkasında duran, sözünün eri olan, ahdine kavline sadık olan biziz, sen değilsin. İktidara ders olsun” dedi.

‘Bahar iklimini yaşatmalıyız’

Kılıçdaroğlu, dün Parti Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

BAHARI GETİRDİK: Martın sonunda baharı getirdik. Bütün bu sorunları yaşayan insanlar, Millet İttifakı’na verdikleri destekle, bir bahar penceresinin açılmasına imkan verdiler. Bu güzel iklimi yaşatmak zorundayız. Belediye başkanı arkadaşlarıma da söyledim, bütün olumsuz koşullara rağmen başarıya mahkûmsunuz.

ERDOĞAN’A BEŞ SORU: Erdoğan bir toplantıda konuşma yapıyor, bizi eleştiriyor, ‘biz verdiği sözlerin arkasında duran, sözünün eri bir partiyiz. Biz ahdine, kavline sadık bir kadroyuz’ diyor. Erdoğan’a beş soru sormak isterim. 2010’da Libya’ya gittin. Kaddafi’nin elinden insan hakları ödülünü ve 250 bin doları aldın. ‘Hayır kurumlarına bağışlayacağım’ dedin. Hangi hayır kurumuna bağışladın? Çiftçinin kanuna göre alması gereken para 177 milyar lira. Bu parayı vermedin. Hani sözünün eriydin? 2019’da 2.5 milyon istihdam sağlayacağız dedin. Gerçekleşmiyor. 9 Kasım 2018’de, ilk Altay tankı 18 ay sonra teslim edilecek deniliyor. Aradan 18 ay geçti, ortada tank yok. Sarayda ilk 100 gün açıklamaları yapılıyordu. Hedeflerden biri şu: Ergene nehrinin sulama suyu kalitesine uygun hale getirilmesi... Aradan 485 gün geçti. Kirlilik duruyor.

Haberin Devamı

2 BİN 500 TL OLACAK: Biz ne söz verdik, ne yapıyoruz? 2018’de asgari ücret 2 bin 200 lira olsun dedik. 2 bin 20 lira yaptılar. Belediye başkanlarımız 2 bin 200 lira asgari ücret yaptılar. 2020 için asgari ücret 2 bin 500 lira olmalıdır dedik. Bunlar 2 bin 324 lira verdiler. Şimdi CHP’li bütün belediyelerde asgari ücret net 2 bin 500 lira olacak.