Siyaset Bahçeli: Takiyenin sultanları oldular

Bahçeli: Takiyenin sultanları oldular

26.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti iktidarı ile HDP ve PKK’nın seçim öncesinde rol paylaşımı yaparak kavgalı görüntüsü verdiklerini savunarak, &

Bahçeli: Takiyenin sultanları oldular

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti iktidarı ile HDP ve PKK’nın seçim öncesinde rol paylaşımı yaparak kavgalı görüntüsü verdiklerini savunarak, “takiyenin sultanları oldular, hiçbirine inanmıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün Yozgat mitingi öncesinde gazetecilerle yaptığı sohbette şu mesajları verdi:

MHP KABA KUVVETE DAYALI SANIYORLAR: (MHP’ye yönelme siyasi mi ekonomik mi?) MHP’yi bugüne kadar izleyenler görmek istedikleri şekilde ‘terörle mücadele eden unsur’ olarak görüyordu. ‘Bunların ideolojisi yok, kaba kuvvete dayalı fikirsiz bir yere saplanmış insanlar. Bunların topluma verecekleri ne olabilir’ diyordu. Halbuki MHP’nin seçim beyannamelerinin baştan sona izlemiş olsalar ekonomik ve sosyal sorunlara öncelik verdiğimizi görürler. .

ANLATMA GÜÇLÜĞÜMÜZ VAR: MHP’nin kendini anlatma güçlüğü var. Bunu çözemiyoruz bir türlü. Sonra söylediklerimizi yazan da yok.

TAKİYYENİN SULTANI OLMUŞLAR: (Başbakan çetede sayıyı altıya çıkardı CHP, MHP, HDP artı Kandil ve cemaate bir de DHKP-C’yi ekledi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?) Neresini ciddiye alacaksınız bunun. Türkiye’de her zaman için gizli bir koalisyon vardır. Bu koalisyonda birinci ayak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci ayak AKP dolayısıyla Başbakan ve genel başkanı Serok Ahmet. Üçüncü ayağı İmralı canisi PKK ve bunların siyasallaşmış ayağı HDP. Esas koalisyon burada. Aralarında tartışma yapıyorlar güya, bana göre onlar rol paylaşımı. Bu projelerinde de hiçbir sapma yok. Bunlar takiyenin artık sultanı olmuşlar.

Haberin Devamı

MERCEDES YERİNE İSTİFASINI VERMELİ: Mehmet Görmez Bey eğer Diyanet İşleri Başkanı olarak kendisini tartışmaya açmışsa böyle bir ortamda İslamı, Diyanet’i ve şahsını çekebilmesi lazım. Bunu çekebilmenin tek yol istifadır. Mercedes’i vermek yerine istifasını vermelidir. Fazla yazmaya gerek yok, ‘görüldüğü lüzum üzerine’ desin yeter.

AKP’DEKİ OY KAYBININ İKİ NEDENİ: AKP’de şu an için oy kaybına vesile olan iki temel unsur vardır. Birincisi çözüm süreci. Bu müzakere sürecinin her aşamasında AKP’ye karşı bir gizli öfke var. İkincisi ise 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olayıdır.

KÜLTÜREL GECİKME:(17-25 Aralık’tan sonra 2 seçim oldu. Ona rağmen kazandılar.) Bazen bir tabir kullanılır, ‘kültürel gecikme’ diye. Siyaseti ve olayları algılama arasında bir gecikme oluyor, isteseniz de istemeseniz de. Çünkü 17 televziyon sabahtan akşama kadar onları veriyor. Bu durum karşısında acaba doğru mu değil mi ikilemi oluyor. Bundan dolayı ama ileride 17-25 Aralık’ı kavrayacaktır AKP’den bazı kesimler.

Haberin Devamı

Kavuşma zamanı artık gelmedi mi?
Bahçeli, MHP’nin oy deposu olarak bilinen Yozgat’ta milliyetçi oyların evine dönmesini istedi. Bahçeli, şu mesajları verdi:
KAVUŞMA ZAMANI?: Yozgat’ın MHP’yle anılmasına rağmen, bir nedenle oluşan yapay mesafeleri ortadan kaldırma vakti daha gelmedi mi? Kavuşma ve kucaklaşmamızın zama nı gelmedi mi? Yozgat’ın kalbinde kor gibi duran milliyetçi ateşi körüklemek ve milliyetçi iradede buluşturmak için neyi bekliyoruz? Bozok yaylasında üç hilali dalgalandırmak için ne zaman ayağa kalkacaksınız? Yozgat’ın hırsız ve hainlerle yan yana yürüyen AKP’ye tahammülü artık olmamalıdır.