Siyaset Bahçeli: Tasfiye geleneğimizde yok

Bahçeli: Tasfiye geleneğimizde yok

28.11.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bahçeli: Tasfiye geleneğimizde yok

Bahçeli: Tasfiye geleneğimizde yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel başkanlığı kaybeden aday ve ekiplerinin tasfiyesinin sözkonusu olmadığını belirtti. Partisinin tek başına seçime girmeye hazır olduğunu anlatan Bahçeli, "Hiçbir partiyle görüşmemiz yoktur. Diğer partilerin yöneticilerinin sözleri MHP'yi bağlamaz" dedi.
Kongrenin ardından sessizliğini Milliyet'e bozan Bahçeli, "Türkiye'nin şu anki siyasi şartları dolayısıyla bir siyasi istikrara kavuşması için, 1998 yılı içinde makul bir tarihte, adil bir seçim sistemiyle seçime gitmesinde çok büyük yarar görüyoruz" diye konuştu.
Genel başkanlığı kaybeden diğer aday ve ekiplerinin tasfiyesinin söz konusu olmadığını belirten Bahçeli şöyle devam etti:
"Böyle bir şey MHP'nin geleneğinde yoktur. Kongre öncesinde, tüzük çerçevesinde, hangi seçim yönteminin kullanılabileceği konusunda diğer adaylarla müzakere edildi. Her aday arkadaşımıza, genel başkan adaylığıyla beraber, kendi MYK ve MKK listelerinin hazırlanmasında inisiyatif bırakıldı. Seçmene de seçme hakkı verme açısından aday listeleri şeklinde prensip kararına varıldı. Parti kurulları bu yöntemle seçildi. Bu durumda tasfiye söz konusu olamaz.
Gerek Tuğrul Türkeş, gerek Ramiz Ongun, hareketin yetiştirdiği güzide insanlardır. Bütün bu kadroyla beraber çalışma arzusu içindeyim. Hareketimiz, onların bilgi, birikim, tecrübelerinden büyük yararlar sağlayacaktır."

Bahçeli, kongredeki "Susurluk ovası, bozkurtların yuvası" ve "Çatlı ölmedi, içimizde yaşıyor" sloganlarını ise "Susurlukla ülkücülüğü birleştirmek isteyenlere karşı MHP tabanının bir sosyal tepkisi" olarak değerlendirdi.
Son günlerde üniversitelerde yaşanan olaylarda "Kahrolsun komünistler" sloganını atanların MHP ve ülkücü hareketle ilişkisi olmadığını savunan Bahçeli, "Bu konuda ülkü ocaklarına kesin talimat verilmiştir. 'Hiçbir öğrenci olayının içinde taraf olmayacaksınız, gerekiyorsa okula dahi gitmeyeceksiniz' denilmiştir" dedi.