Siyaset Bakan Ağbal: Döner kesmek bütçe yapmaktan daha zormuş

Bakan Ağbal: Döner kesmek bütçe yapmaktan daha zormuş

09.06.2018 - 18:46 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Afyonkarahisar'da esnaf ziyareti sırasında girdiği bir restoranda sucuk döner kesti. Dönerleri biraz kalın kesen Bakan Ağbal, "Döner kesmek bütçe yapmaktan daha zormuş" yorumunu yaptı.

Bakan Ağbal: Döner kesmek bütçe yapmaktan daha zormuş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Afyonkarahisar programı kapsamında esnaf ziyareti yaptı. İş yerlerine girerek satılan ürünlerin fiyatlarını soran Bakan Ağbal, özellikle sucuk, kıyma ve kırmızı et fiyatlarının ucuz olduğunu söyledi. Bir restorana giren Bakan Ağbal, burada yöreye özgü sucuk döner tezgahına geçerek döner kesti. Biraz kalın kesim yapan Bakan Ağbal, "Döner kesmek bütçe yapmaktan daha zormuş" dedi. Eline aldığı sucuklarla da gazetecilere poz veren Bakan Ağbal, "Buradaki sucukların hem fiyatı uygun hem de lezzet olarak güzel" yorumunu yaptı. Bir gazetecinin Kayseri'nin mi Afyonkarahisar'ın mı sucuğunun iyi olduğunu sorması üzerine Naci Ağbal, "Her iki ilimizi de seviyoruz. Ama bugün Afyonkarahisar'dayız" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

'CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ'

Yolda karşılaştığı emeklilerle sohbet eden Bakan Naci Ağbal, bayram ikramiyeleri olan 1000 lirayı alıp almadıklarını sordu. Emeklilerden biri çektiği parayı Bakan Naci Ağbal'a göstererek, "Allah razı olsun. Vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımızın yanındayız" diye konuştu. Bakan Ağbal da emekliye ikramiyesini ailesiyle hayırla harcaması temennisinde bulundu. Bakan Naci Ağbal kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmedi.

'ÇOCUKLUĞUM AKLIMA GELDİ'

Bakan Ağbal, şarküteri satışı yapan iş yerlerinden de yumurtanın fiyatını sordu. Bakan Ağbal, "Yumurtanın merkezinde yumurta tabii ki ucuz olur" dedi. Esnaf ziyaretine Berberler Çarşısı ile devam eden Bakan Naci Ağbal, burada bir iş yerine girerek, eline aldığı tarak ve makasla koltukta tıraş olan bir vatandaşın saçlarını ucundan kesti. Ardından girdiği bir bisiklet tamircisinde inceleme yapan Bakan Ağbal, "Çocukluğum aklıma geldi. Biz de yaz tatilinde bisikletlerimizi yaptırırdık" dedi. İş yerindeki malzemeleri soran Bakan Ağbal, çekiçle tamir edilen bisikletin bir parçasını düzeltmeye çalıştı.

Haberin Devamı

SULTANDAĞINDA İFTAR

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Afyonkarahisar'daki temas ve ziyaretlerinin ardından Sultandağı ilçesine geçti. Burada vatandaşla iftar programında bir araya gelen Naci Ağbal, yaklaşık 3 bin kişiyle iftar yaptı.

Bakan Ağbal: Döner kesmek bütçe yapmaktan daha zormuş

ONLARIN SAYESİNE BİZ BUGÜN BURADAYIZ

İftarda konuşan Bakan Ağbal, Türkiyeye karşı oynanan oyunların def edildiğini söyledi. Bakan Ağbal, Allaha şükürler olsun içeride, dışarıda Türkiye olarak oynanmak istenen bütün oyunları, def ettik, def etmeye de devam edeceğiz. Öncelikle bu günlerde sınır boylarında nöbet tutan, ülkemizin güvenliği için, esenliği için göğsünü siper eden kahraman ordumuza ve Mehmetçiğimize Allah razı olsun diyorum. Onların sayesine biz burada rahatlık içerisinde, huzur içerisinde iftarımızı yapıyoruz. Epey bir zamandır, içerde, dışarıda güvenlik güçlerimiz, ülkemizin selameti için, istiklali için, istikbali için canlarını feda ediyor. Şehitlerimiz var, Allah onlara rahmet eylesin. Onların sayesine bugün buradayız. Gazilerimiz var, Allah onlara hayırlı, güzel ömürler versin inşallah. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece, bir birimize kenetlendiğimiz sürece, üretilmek istenen nifaklara karşı dimdik durduğumuz sürece evvel Allah, Sultandağı da, Afyon da, Türkiye de büyüyecek, gelişecek, kalkınacak dedi.

Haberin Devamı

Bakan Ağbal: Döner kesmek bütçe yapmaktan daha zormuş

SULTANDAĞI'NA GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ SÖZÜ

İftar yapan vatandaşların masalarını teker teker ziyaret eden Bakan Ağbal, daha sonra kahvehanede vatandaşla birlikte çay içip, sohbet etti. İlçe halkının kiraz için Gümrük Müdürlüğü ve laboratuvar istemesi üzerine Bakan Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkciyi cep telefonuyla arayarak Sultandağı için Gümrük Müdürlüğü ve laboratuvar sözü aldı. Bakan Ağbal, Yaparsa Ak Parti yapar diyerek Gümrük Müdürlüğü ve laboratuvarın ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Bakan Ağbal: Döner kesmek bütçe yapmaktan daha zormuş

KİRAZ, 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Daha sonra akşam namazını Çarşı Camii'nde kılan Bakan Ağbal, ilçe meydanında bulunan ve restore edilen kervansarayda vatandaşla bir araya gelerek sohbet etti. Burada kendisine ikram edilen meşhur Sultandağı kirazının tadına Bakan Ağbal, 3 bin kişinin kiraz vesilesiyle istihdam edilmesinin son derece memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Bakan Ağbal, vatandaşla ve gazetecilerle toplu fotoğraf çekiminin ardından ilçeden ayrılarak Ankaraya hareket etti.

Haberin Devamı

Bakan Ağbal: Döner kesmek bütçe yapmaktan daha zormuş