Siyaset Bakan Aydın'dan ilginç konuşma

Bakan Aydın'dan ilginç konuşma

14.08.2010 - 19:33 | Son Güncellenme:

Devlet Bakanı Aydın, “Hüküme-tin eleştirilecek bir sürü yanı var, onları bulun tespit edin” dedi.

Bakan Aydından ilginç konuşma

DEVLET Bakanı Mehmet Aydın, Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde partililerle katıldığı bir toplantıda muhlefeti eleştirirken, “Bu hükümetin eleştirilecek bir sürü yanı var, bu iktidarın eleştirilecek bir sürü yanı var. Onları bulun tespit edin, eleştirin. Ondan sonra ‘biz de bunları şunları yapacağız’ deyin. Siyaset ille de böyle olmak zorunda değil ki” dedi.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Muğla’nın Yatağan İlçesi'ne geldi. AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve Yatağan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz ile semt pazarında dolaşan Aydın, esnafa hayırlı işler diledi. Güney Ege Linyitleri (GELİ) Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu'na geçen Aydın, burada yaklaşık 200 partiliye hitaben bir konuşma yaptı. 12 Eylül'de Anayasa değişikliği konusunda partililere bilgi veren Aydın, bu arada muhalefet partilerini de eleştirdi.
Muhalefet liderlerinin eleştirilerini haksız bulduğunu ifade eden Aydın, “Bir parti lideri diyor ki, 'ey tatilciler, öyle tatildeyiz diye gidip oy kullanmayı ihmal etmeyin. Eğer bu tatilli hayat tarzınızın devam etmesini istiyorsanız, tatillerinizi yarıda kesin gidin oyunuzu kullanın.' Fesuphanallah. Yani hakikaten siyasi tecrübesi birkaç on seneyi aşmış bir siyasi söylüyor bunu. Yani arkadaşlar ben kalkacağım, millete diyeceğim ki; ben bakanım tatile gitmek yok artık. Şimdi demiyorum ama on sene içinde diyeceğim, yok artık. Hani vur beline kazmayı derler ya” dedi.
Muhalefet partili milletvekilleri ve parti liderlerinin referandum çalışmalarında haksız ve paketle ilgisi olmayan konularda vatandaşları yanıltmaya çalıştıklarını savunan Aydın, “Bir başkası da, bunu söyleyen çok büyük bir siyasetçi. 'Bu referandum, bu hükümetten kurtulma bakımından çok büyük bir adımdır. Türkiye bu fırsatı kaçırmamalıdır ve bu hükümetten kurtulmalıdır' diyor. Bu az önce söyleyenden daha fazla tecrübeli birisi. Allah aşkına yani bu iş değil, bununla biz bir yere varamayız. Bu hükümetin eleştirilecek bir sürü yanı var, bu iktidarın eleştirilecek bir sürü yanı var. Onları bulun tespit edin, eleştirin ondan sonra 'bizde bunları şunları yapacağız' deyin, siyaset ille de böyle olmak zorunda değil ki” diye konuştu.
Klimaların çalışmasına rağmen sıcağın etkisinin hissedildiği salonda yaklaşık bir saat devam eden toplantıda bazı partililer zaman zaman uykuya dalıp şekerleme yaparken, alkış sesleri ile uyandı, bazıları ise şapka ve eşarpları ile serinlemeye çalıştı.