Siyaset Bakan Bozdağ'dan 'Fehriye Erdal' açıklaması

Bakan Bozdağ'dan 'Fehriye Erdal' açıklaması

30.03.2016 - 14:14 | Son Güncellenme:

Sabancı suikastı sanığı DHKP-C'li Fehriye Erdal'ın Brüksel'deki görüntülerinin ortaya çıkmasıyla ilgili konuşan Bakan Bozdağ, "İade talebimiz var, bu talebin olumlu karşılanması gerekir" dedi.

Bakan Bozdağdan Fehriye Erdal açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Interpol ve Türk polisinin aradığı Sabancı suikastının sanığı Fehriye Erdal'ın Belçika'da çekilen görüntülerine ortaya çıkmasıyla ilgili konuştu. Bozdağ, "İade talebimiz var, bu talebin olumlu karşılanması gerekir" dedi.

Haberin Devamı

AB'NİN TERÖR LİSTESİNDE

Sabah gazetesinin haberine göre Belçika kaynaklarından elde edilen 51 saniyelik görüntüde, 2006'dan bu yana Belçika'da da aranan Erdal'ın, DHKP-C'li olduğu düşünülen diğer örgüt üyeleri ile birlikte, rahat bir şekilde bir araya geldiği görülüyor.

Bakan Bozdağdan Fehriye Erdal açıklaması

1996'daki cinayet sonrasında bir TIR'ın kasasında Türkiye'den ayrılan Erdal, Belçika'ya kaçtı.1999'da Belçika'nın Knokke kentinde, bir hücre evinde diğer örgüt üyeleri ile birlikte yakalandı. Erdal'ın hem Belçika'da silahlı örgüt kurmak, hem de Türkiye'de Sabancı cinayetine karışmaktan işlediği suçlardan yargılanması yıllar sürdü. Ancak Erdal hüküm giydiği gün gözetim altındayken kayıplara karıştı. Türkiye şu ana kadar Belçika'dan sadece Erdal'ı değil, PKK-KCK'nın Avrupa sorumlusu olan Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 30 teröristin iadesini talep etti. Ancak bu taleplerin hiçbiri kabul görmedi.

Haberin Devamı

CİNAYETLERE YARDIM EDEN ÇAYCI KIZDI

Erdal, 1996'da işlenen Sabancı suikastı öncesinde Sabancı Center'da 'çaycı' olarak çalışıyordu. İsmail Akkol ve Mustafa Duyar, Erdal'ın yardımları ile Sabancı Center'a girerek, Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yi öldürdü.