Siyaset Bakan Kılıç, vatandaşa mesaj verdi

Bakan Kılıç, vatandaşa mesaj verdi

09.12.2013 - 13:57 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, çözümü durdurmak isteyen çevreler olduğunu belirterek, “Herkesin hesabını buna göre yapması, vatandaşlarımızın ise çok uyanık ve dikkatli olması lazım. Türkiye’nin bulunduğu bölgede çok mücadeleler var. Bizim hedefimiz ise bu mücadelelerden Türkiye’yi terörü sonlandırmış bir ülke olarak çıkartmaktır” dedi.

Bakan Kılıç, vatandaşa mesaj verdi

Bir dizi açılış ve inceleme için Kütahya’ya gelen Bakan Kılıç, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Düzenlediği toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, AK Parti hükümeti olarak Kütahya’ya 171 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirterek, Kütahya’ya özel yatırım paketlerinin olduğunu söyledi. Yapılan yatırımlar çerçevesinde bugün Kütahya’da iki temel atma törenine katılacaklarını ifade eden Bakan Kılıç, yapılan yatırımlar ile Kütahya’nın büyüme hızına daha da büyük ivme kazandıracaklarını kaydetti. İlçelerde sentetik çim saha yapımına ağırlık verdiklerini ifade eden Bakan Kılıç, Tavşanlı ilçesinde yeni bir stadyum yapımına başladıklarını belirterek, “TKİ Tavşanlı Linyitspor Kütahya için önemli bir marka. Bizde bu çerçevede Tavşanlı ilçemizde yeni bir stadyum inşaatına başladık. Bu inşaatı da bu dönem hızla bitirerek sporun hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“YURTLARIMIZ OTEL KONFORUNDA”
Yurtların kalite ve standartlarının otel konforunda olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, “Türkiye’de yurtlar daha modernize ve kullanışlı hale geldi. Odalar bir ya da üç kişilik, duş ve tuvaletler odaların içinde ve bu konfor ve standartların getirdiği diğer unsurları içinde barındıran yurtlar inşa ediyoruz. Şimdi Dumlupınar Üniversitesi’nden (DPÜ) aldığımız araziye bin kişilik yeni bir yurt inşa etmeyi planlıyoruz. Gediz ve Tavşanlı ilçelerine 500 kişilik yeni öğrenci yurdu inşaatlarına başladık. Şaphane ilçesinde ise 400 kişilik öğrenci yurdu yapım işini 2013 yılı yatırım programımıza aldık” dedi.

"ÇÖZÜMÜ DURDURMAK İSTEYEN ÇEVRELER VAR"
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıç, Diyarbakır’da 4 askerin kaçırılması ve serbest bırakılması ile ilgili soru üzerine, bazı çevrelerin terörü azdırmak ve çözümü durdurmak istediğini söyledi. Kimsenin provokasyona gelmemesi gerektiğini belirten Kılıç, “Malum çevrelerin herkesçe bilinen tezgahlarına alet olmayacağız. Türkiye’nin terör ringinde kum torbasına çevrilmesine rıza göstermeyeceğiz. Askerlerin kaçırılması bir istismardır. Açıkça bir provokasyon ve çözüm sürecini sabote etmektir. Çözüm süreci ile ilgili yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun sorumlusu bu provokasyona alet olan çevrelerdir. Herkesin hesabını buna göre yapması, vatandaşlarımızın ise çok uyanık ve dikkatli olması lazım. Türkiye’nin bulunduğu bölgede çok mücadeleler var. Bizim hedefimiz ise bu mücadelelerden Türkiye’yi terörü sonlandırmış bir ülke olarak çıkartmaktır” şeklinde konuştu.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na yapılan saldırıyı da değerlendiren Bakan Kılıç, siyasi partilerin demokrasinin kalbi olduğunu, siyasetin olmadığı yerde demokrasinin olamayacağını söyledi. Bazı çevrelerin siyasi çözümden bahsettiğini, partilere geniş faaliyet alanı tanınması gerektiğini söylemelerine rağmen aynı çevrelerin siyasi bir partiye yapılan saldırının müsebbibi olmaları halinde milletin bunun bedelinin ağır ödeteceğini kaydeden Kılıç, “Parti binasının ne suçu, ne günahı var. Parti binasına saldırmak demek provokasyonu derinleştirmek demektir. Parti binasına saldırmak o parti camiasını çözüm sürecinden koparmayı hedeflemektir. AK Parti hareketi, hükümetimiz ve tabanımız Türkiye’nin terör sorununu çözmesi için attığı adımların arkasında kararlılıkla durmaya devam edecektir. Ancak anlaşılan odur ki bazı çevreler terör kartını yeniden canlandırmak, Türkiye’yi yeniden terörize etmek istemektedir. Buna karşın tüm vatandaşlarımızın partili partisiz sağduyu ile hareket etmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Bakan Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası’nı ve Fethiyesporlu futbolcuların "Yüce Atatürk" yazılı tişörtleriyle Fenerbahçe karşısına çıkmalarının ardından PFDK’ya sevk edilmesi hakkında da açıklamalarda bulundu.
(İHA)