Siyaset Bakan Yazıcı’dan mesaj tepkisi

Bakan Yazıcı’dan mesaj tepkisi

13.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “AKP’li bir bakan yeğeninin üniversiteye yerleştirilmesi için ÖSYM’ye mail attı” iddiasıyla ilgili olarak, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Rize’nin Pazar İlçesi Ak Parti İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı yaptı

Bakan Yazıcı’dan mesaj tepkisi

İddiada adının geçtiğini öğrendiği gün suç duyurusunda bulunduğunu belirten Yazıcı, ÖSYM’ nin de olayı kendisine bildirmediğini belirterek şunları söyledi: “Sordum, ‘ Hoca bunu bana niye bildirmedin?’ dedim. ‘ Değerlendirdik. Sahte ve saçma olduğu belli. Saçma ve sahte olduğu çok açık anlaşılır durumda olan bir evrak nedeniyle işleri yoğun bir kişiyi rahatsız etmek istemedik’ dedi. Her şeye rağmen bunun taktirini bana bıraksalardı.”

‘Tuhaf şeyler oyuyor’
Türkiye’de özellikle ana muhalefet partisi ve genel başkanından kaynaklanan tuhaf şeyler olduğunu iddia eden Yazıcı, muhalefetin genel başkanının iftira yı, mesnetsiz konuşmayı, kara çalmayı siyasi üslup haline getirdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Kılıçdardaroğlu’nun çevresinde toplanmış 3-5 kişinin yönlendirmesi ile önüne geleni hiçbir akıl ve mantık süzgecinden geçirmeden kullanıyor. Bazen de bunları senkronize ediyor. Çok önemli bilgilere erişmiş gibi kamuoyunu yönlendirmeye, germeye yelteniyor. Son mail olayı bunun tipik örneği. Benim öyle bir mail adresim yok. Hotmail adresim yok.”
Bakan Yazıcı iddialarla ilgili olarak özür dilenmesini beklediğini de belirtti.