Siyaset Bakan Yıldırım yol asfaltladı

Bakan Yıldırım yol asfaltladı

29.08.2010 - 10:26 | Son Güncellenme:

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım Erzincan'da iki gün süren referandum çalışması ardından Erzincan- Erzurum karayolu arasındaki Sansa Deresi'nde yapımı süren yol genişletme çalışmalarını denetledi. Sansa Deresi'ndeki ‘ölüm virajlarını’ kaldırmak için 3 bin 256 metre uzunluğunda 21 köprü yapıldığını belirten Bakan Yıldırım buraya dünya standartlarında yol yaptırdıklarını söyledi. İş makinasına binen Bakan Yıldırım yolun bir bölümüne asfalt döktü.

Bakan Yıldırım yol asfaltladı

Bakan Binali Yıldırım, 2009 yılında ‘Bir an evvel bitecek’ diye talimat verdiği Sansa Deresi'nde incelemelerde bulundu. Batı'daki Kapıkule ile Doğu'da İran’a açılan Gürbulak Sınır Kapısı'nı birbirine bağlayan D-100 karayolu Erzincan- Erzurum karayolunun 30'uncu kilometresindeki Pülümür yol ayırımından başlıyor, Tercan İlçesi'ne bağlı Mercan Beldesi'ne kadar olan 50 kilometrelik bölümü kapsıyor. Fırat Nehri'nin en önemli kollarından Karasu Nehri 8 noktadan kesilirken, 6 noktada nehrin yatağı değiştiriliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Fırat'ın önemli bir nehir olduğunu belirterek, “Fırat ne kadar büyük olursa olsun, teknoloji, insan hayali ve azmi Fırat'ı da hizaya getiriyor. Burada Fırat'ın yatağı değiştiriliyor. Şu ana kadar 50 kilometrelik yolun 32 kilometresi tamamlandı. Kalan 18 kilometrelik yol zannediyorumki 75 gün içinde tamamlanacak. Böylece çok uzun yıllardan beri kabusa dönen bu bölgedeki yolculuklar çok daha konforlu, rahat ve emniyetli hale gelecek” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Binali Yıldırım, ‘Özdemir İnşaat A.Ş.' tarafından 300 işçi, çok sayıda iş makinesi ile yapımına devam edilen ve tamamlandığında yaklaşık 314.2 milyon liraya mal olacak duble yol çalışmalarını izledi. İş makinasına binen Bakan Yıldırım, yolun yaklaşık 5 metrelik bölümüne asfalt dökerek çalışmalara katkıda bulundu.

13 YILDA 1041 KAZA OLDU, 115 KİŞİ ÖLDÜ

Karayolları 16'ncı Bölge Müdürlüğü verilerine göre günlük ortalama 3 bine yakın taşıtın geçtiği yolda, son 13 yılda 1041 trafik kazası meydana geldi. Sansa'daki kazalarda 115 kişi öldü, 1286 kişi yaralandı ve milyonlarca liralık hasar oluştu. En fazla ölümlü kaza 2004 yılında 32 kişinin hayatını kaybetmesiyle kayıtlara geçti. 2005 yılında ise 120 kaza oldu.