Siyaset Bakanlıklar arasında 'kırmızı mail hattı' var

Bakanlıklar arasında 'kırmızı mail hattı' var

20.09.2011 - 16:52 | Son Güncellenme:

Devletin üst yönetiminde gizli görüşmelerde kullanılan kırmızı telefon hattı yanında, bakanlar düzeyinde kırmızı e-mail hattının da olduğu ortaya çıktı.

Bakanlıklar arasında kırmızı mail hattı var

Kırmızı e-mail hattı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Çankırı ziyareti sırasında gündeme geldi.

Haberin Devamı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin’in Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi’ndeki bir sorunun çözümü için yardım talebinde bulunduğu sırada Vali Vahdettin Özcan’a dönerek, "Sayın Valim yazdığınız yazının bir kopyasını bana gönderin. Bizim bakanlıklar arasında özel bir kırmızı e- mail hattı var. 'Yeşil hat' mı diyeceğiz 'Kırmızı mı' ne diyeceksek? (Odadakiler 'Yeşil hat' diyelim deyince) Peki yeşil hattımız var. Ben anında Sayın Bakanıma (Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay) onu göndereyim. Birbirimize gönderdiğimiz mailleri okuyoruz" diye konuştu.

BAKAN EROĞLU’NDAN BAŞKAN DİNÇ’E ÖVGÜ

Haberin Devamı

Çankırı’ya gelişinde önce Valiliğe geçen Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu’na, ilin sorunları hakkında Vali Vahdettin Özcan tarafından brifing verildi. Vali Özcan, Bakan Eroğlu’na ziyaretinin anısına Çankırı’nın simgelerinden olan bir Hitit vazosu hediye etti. Beraberinde Vali Özcan, milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz ve bakanlık bürokratları ile birlikte Çankırı Belediyesi’ne geçen Bakan Eroğlu, burada Başkan Dinç, birim müdürleri ve meclis üyeleri tarafından karşılandı. Çankırı içinden geçen Tatlı ve Acı Çayların ıslahı ile ilgili projeler için Bakan Eroğlu’na dosya sunan Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Sayın Bakanımız; Çankırı’nın en önemli sorunu olan içme suyu sorununun çözümünde DSİ Genel Müdürü iken ciddi anlamda riskler almıştır. Bugün Çankırı halkı sayın Bakanımın sayesinde musluklarından damacana kalitesinde içme suyu içmektedir. Bunun için Sayın Bakanıma halkım adına şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’da Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini ve kendilerinin de sorunların çözümünde yardımcı olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İrfan Dinç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na üzerinde Çankırı’ya ait figürlerin yer aldığı yöresel el yapımı sandık hediye etti.

Haberin Devamı

Daha sonra Bakan Eroğlu ve beraberindekilere Çankırı Belediye Başkanı tarafından Tarihi Çamaşırhane’de yöresel Takım Yemeği ikram edildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu programın öğleden sonraki bölümünde İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. Son olarak Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Eroğlu Çankırı’dan ayrıldı.